Prste da poližeš...
Inspiracije za ručak nikad dosta, a ako volite da jedete svinjsko meso, imamo odličan predlog za vas. Dobro ga začinite, a onda dodajte luk i paprike, pa preko sipajte aromatični preliv od bujon, brašna i začina. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i mekano, a kao prilog dovoljan je samo skuvan pirinač.
Sastojci:
4 šnicle svinjskog mesa
1 kašičica origana
1 kašičica soje u prahu
1 kašičica bosiljka
1 kašičica bibera
2 kašike vorčester sosa
oko 2 šolje pilećeg bujona
1 crvena paprika
1/2 crnog luka
1 šolja brašna
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Pomešajte so, biber, slatku papriku, origano, soju u prahu i bosiljak, pa dobro utrljajte u meso. Uvaljajte u brašno i ispržite meso sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa ispržite na trake iseckanu papriku i na rebarca iseckan luk. U tepsiju stavite povrće, pa preko meso. U ostatak brašna dodajte preostale začine, beli i crni luk u prahu, vorčester sos i bujon. Dobro sjedinite, pa prelijte preko mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Bonus video:
Možda vas zanima:
SVIMA OMILJENI RUČAK, A BRZO JE GOTOV Ovako spremljene šnicle su toliko mekane i sočne da se tope u ustima!
Najbrži ručak je da ispržite šnicle, ali važno je da znate kako da ne bi bile suve.
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK Šnicle iz rerne, mekane, preukusne, a gratis dobijete fini saft
Ako imate već isečene tanke šnicle i ne znate šta ćete sa njima, pa lako je, stavite ih u rernu i za sat vremena su gotove
ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)