POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni

Ivana Pavlović

12:00

Zdravi zalogaji 0

Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.

potaž od bundeve
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g bundeve
  • 4 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • 1,5 l vode
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • 2 manja crna luka
  • so
  • biber

Priprema:

Oko pola sata kuvajte bundevu, šargerepu, krompir i crni luk. Ocedite vodu pa štapnim blenderom ispasirajte sastojke. Vratite na šporet pa posolite i pobiberite. Mešajte, pa kad provri, kuvajte još 3 minuta. Zatim, dodajte seckan peršun i beli luk. Dobro promešajte. Dekorišite potaž pavlakom ili kiselim mlekom. Prijatno!

Komentari (0)

Loading