POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
Potrebno je
- 400 g bundeve
- 4 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1,5 l vode
- svež peršun
- 3 čena belog luka
- 2 manja crna luka
- so
- biber
Priprema:
Oko pola sata kuvajte bundevu, šargerepu, krompir i crni luk. Ocedite vodu pa štapnim blenderom ispasirajte sastojke. Vratite na šporet pa posolite i pobiberite. Mešajte, pa kad provri, kuvajte još 3 minuta. Zatim, dodajte seckan peršun i beli luk. Dobro promešajte. Dekorišite potaž pavlakom ili kiselim mlekom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.
AROMATIČNI POTAŽ OD BUNDEVE Sočno predjelo koje krepi organizam u trenu
Dodajte pavlaku kao prilog.
POTAŽ OD BUNDEVE Neodoljiva krem čorba zagrejaće vam dušu i telo
Kremast i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)