Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog

Kiza Rock

13:48

Zdravi zalogaji 0

Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.

rolnice sa smokvama
Shutterstock

Kombinacija slatkih smokava i pikantnog kozjeg sira je pravi hit među ljubiteljima sofisticiranih ukusa. Ove rolnice su jednostavne za pripremu, ali donose eksploziju ukusa u svakom zalogaju. Rolnice sa smokvama i kozjim sirom su sjajan izbor za predjelo, ali mogu biti i kao lagani obrok uz čašu belog vina.

Za pripremu ovih rolnica potrebno je koristiti sveže smokve koje se seku na tanke kriške. Lisnato testo se razvalja i reže na pravougaonike, na koje se postavlja kriška smokve i malo kozjeg sira. Rolnice se pažljivo uvijaju i slažu na pleh. Pečenje traje oko 15-20 minuta na 200°C, dok testo ne postane zlatno i hrskavo.

Ove rolnice su idealne za okupljanja i proslave, jer spajaju neobične ukuse u jednom zalogaju. Smokve daju slatkoću, dok kozji sir donosi kontrastnu, pikantnu notu. Rolnice se mogu služiti tople ili hladne, a često se poslužuju uz masline i sušene paradajze kako bi se upotpunila gurmanska kombinacija.

Komentari (0)

Loading