Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
Kombinacija slatkih smokava i pikantnog kozjeg sira je pravi hit među ljubiteljima sofisticiranih ukusa. Ove rolnice su jednostavne za pripremu, ali donose eksploziju ukusa u svakom zalogaju. Rolnice sa smokvama i kozjim sirom su sjajan izbor za predjelo, ali mogu biti i kao lagani obrok uz čašu belog vina.
Za pripremu ovih rolnica potrebno je koristiti sveže smokve koje se seku na tanke kriške. Lisnato testo se razvalja i reže na pravougaonike, na koje se postavlja kriška smokve i malo kozjeg sira. Rolnice se pažljivo uvijaju i slažu na pleh. Pečenje traje oko 15-20 minuta na 200°C, dok testo ne postane zlatno i hrskavo.
Ove rolnice su idealne za okupljanja i proslave, jer spajaju neobične ukuse u jednom zalogaju. Smokve daju slatkoću, dok kozji sir donosi kontrastnu, pikantnu notu. Rolnice se mogu služiti tople ili hladne, a često se poslužuju uz masline i sušene paradajze kako bi se upotpunila gurmanska kombinacija.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)