POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
Bundevа (srednja)
Šargarepe (3-4 komada)
Glаvica crnog luka ili praziluk
Voda (toliko da prekrije povrće)
So po ukusu
Prstohvat kurkume ili đumbira (opciono)
Priprema:
Bundevu i šargarepe očistite i iseckajte na manje komade. U šerpu stavite povrće i nalij vodu da ga prekrije. Dodajte luk ili praziluk i prstohvat soli. Kuvajte dok povrće ne omekša, otprilike 30 minuta. Kada je skuvano, skinite šerpu sa vatre i sve izblendajte štapnim mikserom dok ne dobijte glatku, kremastu teksturu.Po potrebi dodajte još malo vrele vode da potaž bude ređi. Na kraju možete dodati kurkumu ili đumbir za blagu aromu i dodatnu energiju.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
Komentari (0)