VEROVALI ILI NE I TO POSTOJI Zdrav keks od SAMO DVA sastojaka gotov za 15 minuta

alo.rs/I. V.

10:30

Zdravi zalogaji 0

Ovi jednostavni i ukusni keksići od samo 2 sastojka gotovi su za samo 15 minuta. Upravo su to razlozi zbog kojih su naišli na obožavatelje širom sveta, a mi vam donosimo osnovni recept koji možete dopuniti sastojcima po želji.

VEROVALI ILI NE I TO POSTOJI Zdrav keks od SAMO DVA sastojaka gotov za 15 minuta
Printscreen/Youtube

 

Mali energetski kolačići će vam pružiti prirodnu energiju i zadovoljiti vaše sladokusce bez osećaja krivice.

KEKS OD BANANA I ZOBENIH PAHULJICA

Sastojci:

2 zrele banane
100 g ovsene kaše

Priprema:
Iseckajte banane, dodajte ovsene pahuljice. Mešajte smesu viljuškom dok ne postane jednolična. Kekse oblikovati po želji kašikom po papiru za pečenje. Pecite kekse u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene. Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta. 

Po želji, biskvite pre pečenja možete posuti mlevenim lešnicima, bademima, susamom, suvim grožđem, a u smesu dodati cejlonski cimet i druge začine.Ako želite ovsene kekse koji će poslužiti kao dodatna energetska užina, možete dodati komadić crne čokolade i poprskati ih medom. Probajte svoje omiljene kombinacije dok ne dobijete savršen kolačić.Takođe možete da ga pripremite kada stignu nenajavljene goste, i poslužiti uz topli napitak. Uživajte u zdravoj i brzoj poslastici koja je idealna za svako doba godine.

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading