Uz ovaj zdravi ČOKOLADNI KEKS vaš susret s vagom neće biti kao kadar iz HOROR FILMA

alo.rs/I. V.

12:41

Zdravi zalogaji 0

Vreme praznika je prošlo i više nema izgovora za višak kilograma. Dijeta ne mora da znači odricanje od slatkiša, bitno je da oni budu zdravi.

Uz ovaj zdravi ČOKOLADNI KEKS vaš susret s vagom neće biti kao kadar iz HOROR FILMA
Schutterstock

 

Zato vam predlažemo ovaj fantastični zdravi keks od ovsenih pahuljica i crne čokolade koji će vam pomoći da susret s vagom ne bude priča s tragičnim završetkom.

Zdravi čokoladni keks

Sastojci:

1 šolja pšeničnog brašna

150 g tamne čokolade

1 šolja ovsenih pahuljica

1 šolja kokosovog brašna

1/2 šolje smeđeg šećera

1/4 šolje belog šećera

2 kašike kakaoa

120 g putera

2 kašike vode

1/2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Pomešajte brašno, pahuljice, kokosovo brašno, obe vrste šećera i kakao i ostavite sa strane. Čokoladu otopite na pari, dodajte suvim sastojcima i promešajte. Otopite puter, ulijte vodu i promešajte da dobijete glatku teksturu. Ubacite sodu bikarbonu, pa sve zajedno dodajte u smesu s brašnom i čokoladom. Kašikom uzimajte smesu i oblikujte kolačiće. Pecite ih u plehu obloženom pek-papirom 20 minuta na 180 stepeni i dobro ohladite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Komentari (0)

Loading