Uz ovaj zdravi ČOKOLADNI KEKS vaš susret s vagom neće biti kao kadar iz HOROR FILMA
Vreme praznika je prošlo i više nema izgovora za višak kilograma. Dijeta ne mora da znači odricanje od slatkiša, bitno je da oni budu zdravi.
Zato vam predlažemo ovaj fantastični zdravi keks od ovsenih pahuljica i crne čokolade koji će vam pomoći da susret s vagom ne bude priča s tragičnim završetkom.
Zdravi čokoladni keks
Sastojci:
1 šolja pšeničnog brašna
150 g tamne čokolade
1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja kokosovog brašna
1/2 šolje smeđeg šećera
1/4 šolje belog šećera
2 kašike kakaoa
120 g putera
2 kašike vode
1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Pomešajte brašno, pahuljice, kokosovo brašno, obe vrste šećera i kakao i ostavite sa strane. Čokoladu otopite na pari, dodajte suvim sastojcima i promešajte. Otopite puter, ulijte vodu i promešajte da dobijete glatku teksturu. Ubacite sodu bikarbonu, pa sve zajedno dodajte u smesu s brašnom i čokoladom. Kašikom uzimajte smesu i oblikujte kolačiće. Pecite ih u plehu obloženom pek-papirom 20 minuta na 180 stepeni i dobro ohladite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)