PRAZNIČNI DETOKS, IDEALAN ZA RASTEREĆENJE PROBAVE uz salatu s piletinom, povrćem i crvenom pomorandžom
Prošla je sezona zimskih praznika kad smo se prejedali i sad je vreme za lagane salate.
Zimska obrok-salata
Sastojci:
1 pileća prsa
1/2 šargarepe
1 činija matovilca
1 ljubičasti luk
1/2 krastavca
1 crvena pomorandža
50 g fete
Za preliv:
1 šolja pavlake
1/2 šoljice maslinovog ulja
2 kašike aćeta balzamika
3 kašike limunovog soka
1 šoljica vode
1 prstohvat mlevene crvene paprike
so, biber
Priprema:
Pileća prsa isecite i ispecite na gril tiganju. Dodajte šargarepu isečenu na trakice, kratko propržite sa obe strane i izvadite. Na tanjir gde želite da servirate salatu na dno stavite očišćen i opran matovilac, zatim oljuštenu i isečenu crvenu pomorandžu, ljubičasti luk isečen na kolutiće i na kraju piletinu i šargarepu s roštilja. Sastojke za preliv pomešajte i njime obogatite salatu. Odozgo pospite mrvljenu rikotu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)