SALATA S PASULJEM I SLANINOM UZ OMILJENU SERIJU - napravićete je dok traju reklame
Lagana večera poput ove će da vam obezbedi lepe snove.
Obrok-salata s pasuljem i slaninom
Sastojci:
2 konzerve crvenog pasulja (po 425 ml)
½ veze rukole
10 kriški slanine
6 kašika maslinovog ulja
2 paradajza
1 avokado
1 kašika limunovog soka
4 kašike krutona
4 kašike krutona
crno vinsko sirće
so, biber
Priprema:
Pasulj iz konzerve ocediti, isprati i ponovo dobro ocediti. Očistite, operite i ocedite rukolu. Slaninu iseći na trakice, pržiti hrskavu na kašičici vrelog ulja, pa izvaditi na kuhinjski peškir da upije višak masnoće. Paradajz isecite na rezance. Avokado prepolovite, uklonite mu košticu, oljuštite, isecite po dužini na kriške i odmah pospite limunom. Pomešajte sve pripremljene sastojke zajedno sa krutonima u činiji. Prelijte salatu sa preostalih 5 kašika ulja, sirćeta, soli i bibera, dobro promešajte i poslužite.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
FRANCUSKI SPECIJALITET Nikozija salata je savršen letnji obrok, lagana je, ukusna i odlično zasiti
Salata Nikozija je nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
ZDRAVO I AROMATIČNO Krompir salata sa pesto sosom i pečurkama je jednako ukusna kao prilog i kao obrok
Krompir salata je još lepša kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.
IDEALAN LETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svetski hit, a možete lako sami da je napravite!
Ovo je toskanska salata čiji su osnovni sastojci hleb i paradajz, dodaju joj se krastavac, bosiljak, sir.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)