Zamena za kravlje mleko koju možete napraviti kod kuće za 15 minuta
Iako možda nije toliko ukusan kao biljna mleka od orašastih plodova, prednost kokosovog mleka je što ne morate da namačete prethodnu noć već je spremno za 15 minuta.
Domaće kokosovo mleko
Sastojci:
100 g kokosovog brašna
400-500 ml vode
1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte tiganj i na njemu kratko tostirajte kokosovo brašno bez dodavanja masnoće. Ako je potrebno, tostirajte kokos u serijama, ali nemojte prenatrpati tiganj jer će verovatno izgoreti. Stavite kokos u blender, dodajte vodu i prstohvat soli. Količinu vode možete znatno povećati, u zavisnosti od toga koju vrstu mleka želite.Blendajte dok se sadržaj ne pretvori u bež tečnost. Preko duboke posude stavite finu cediljku i prekrijte je čistom tetra-pelenom ili gazom, pa u nju sipajte pripremljeno mleko. Dobro ga procedite tako što ćete stisnuti gazu. Ono što iscedite je kokosovo mleko, a ono što ostaje u soku je pulpa. Mleko čuvajte u sterilnoj boci ili tegli i čuvajte u frižideru.
Kao i svako kokosovo mleko, ovo će se u frižideru odvojiti u masnu i vodenu fazu. Ne brinite o tome, samo ga dobro protresite pre upotrebe ili ga malo zagrejte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)