Zamena za kravlje mleko koju možete napraviti kod kuće za 15 minuta
Iako možda nije toliko ukusan kao biljna mleka od orašastih plodova, prednost kokosovog mleka je što ne morate da namačete prethodnu noć već je spremno za 15 minuta.

Domaće kokosovo mleko
Sastojci:
100 g kokosovog brašna
400-500 ml vode
1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte tiganj i na njemu kratko tostirajte kokosovo brašno bez dodavanja masnoće. Ako je potrebno, tostirajte kokos u serijama, ali nemojte prenatrpati tiganj jer će verovatno izgoreti. Stavite kokos u blender, dodajte vodu i prstohvat soli. Količinu vode možete znatno povećati, u zavisnosti od toga koju vrstu mleka želite.Blendajte dok se sadržaj ne pretvori u bež tečnost. Preko duboke posude stavite finu cediljku i prekrijte je čistom tetra-pelenom ili gazom, pa u nju sipajte pripremljeno mleko. Dobro ga procedite tako što ćete stisnuti gazu. Ono što iscedite je kokosovo mleko, a ono što ostaje u soku je pulpa. Mleko čuvajte u sterilnoj boci ili tegli i čuvajte u frižideru.
Kao i svako kokosovo mleko, ovo će se u frižideru odvojiti u masnu i vodenu fazu. Ne brinite o tome, samo ga dobro protresite pre upotrebe ili ga malo zagrejte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)