Zamena za kravlje mleko koju možete napraviti kod kuće za 15 minuta
Iako možda nije toliko ukusan kao biljna mleka od orašastih plodova, prednost kokosovog mleka je što ne morate da namačete prethodnu noć već je spremno za 15 minuta.
Domaće kokosovo mleko
Sastojci:
100 g kokosovog brašna
400-500 ml vode
1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte tiganj i na njemu kratko tostirajte kokosovo brašno bez dodavanja masnoće. Ako je potrebno, tostirajte kokos u serijama, ali nemojte prenatrpati tiganj jer će verovatno izgoreti. Stavite kokos u blender, dodajte vodu i prstohvat soli. Količinu vode možete znatno povećati, u zavisnosti od toga koju vrstu mleka želite.Blendajte dok se sadržaj ne pretvori u bež tečnost. Preko duboke posude stavite finu cediljku i prekrijte je čistom tetra-pelenom ili gazom, pa u nju sipajte pripremljeno mleko. Dobro ga procedite tako što ćete stisnuti gazu. Ono što iscedite je kokosovo mleko, a ono što ostaje u soku je pulpa. Mleko čuvajte u sterilnoj boci ili tegli i čuvajte u frižideru.
Kao i svako kokosovo mleko, ovo će se u frižideru odvojiti u masnu i vodenu fazu. Ne brinite o tome, samo ga dobro protresite pre upotrebe ili ga malo zagrejte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)