SUPER ZDRAVA VARIJANTA PICE Umesto brašna u testo se stavlja karfiol a recept je prost ko pasulj
Pica koja ne goji? Postoji i to, ali umesto brašna za koru se koristi kuvani karfiol.
Pica bez brašna
SASTOJCI:
1 velika iglavice karfiola
1 jaje
200 g mocarele
50 g parmezana za koru
200 ml paradajz sosa (sa belim lukom i maslinovim uljem)
šunka, kobasica, pečurke
PRIPREMA:
Operite karfiol i izlomite ga na manje cvetove. U većoj posudi zagrejte vodu dok ne provri, posolite i kuvajte karfiol 5 minuta. Izvadite iz vode, osušite papirnim ubrusima, a zatim stavite u blender. Blendajte dok ne dobijete mrvice nalik pirinču. Prebacite u veću činiju, dodajte jaje, so, mocarelu i parmezan. Promešati i podeliti smesu na dva dela, pa od svakog napraviti krug na papiru za pečenje. Peći na 180 stepeni Celzijusa 20 minuta, pa dodati paradajz sos, mocarelu i druge sireve i prelive po želji. Pecite još 5 do 10 minuta na 200 stepeni i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)