SUPER ZDRAVA VARIJANTA PICE Umesto brašna u testo se stavlja karfiol a recept je prost ko pasulj
Pica koja ne goji? Postoji i to, ali umesto brašna za koru se koristi kuvani karfiol.
Pica bez brašna
SASTOJCI:
1 velika iglavice karfiola
1 jaje
200 g mocarele
50 g parmezana za koru
200 ml paradajz sosa (sa belim lukom i maslinovim uljem)
šunka, kobasica, pečurke
PRIPREMA:
Operite karfiol i izlomite ga na manje cvetove. U većoj posudi zagrejte vodu dok ne provri, posolite i kuvajte karfiol 5 minuta. Izvadite iz vode, osušite papirnim ubrusima, a zatim stavite u blender. Blendajte dok ne dobijete mrvice nalik pirinču. Prebacite u veću činiju, dodajte jaje, so, mocarelu i parmezan. Promešati i podeliti smesu na dva dela, pa od svakog napraviti krug na papiru za pečenje. Peći na 180 stepeni Celzijusa 20 minuta, pa dodati paradajz sos, mocarelu i druge sireve i prelive po želji. Pecite još 5 do 10 minuta na 200 stepeni i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)