ZDRAVIJE NE MOŽE Ovsene palačinke s bademima za fantastičan početak dana
Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru.
Ovsene palačinke sa bademima
Sastojci:
50 g ovsenog brašna
50 g bademovog brašna
3 kašike belog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 jaje
250 ml mleka
šećer ili med
1 prstohvat soli
kokosovo ili suncokretovo ulje
Priprema:
Pomešati sve vrste brašnam prašak za pecivo, so, jaje i mleko. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu bez grudvica. Ostavite smešu da odstoji oko 10 minuta. U tiganju zagrejte kokosovo ulje, dodajte deo smese i kuvajte dok se ne pojave mehurići. Okrenite palačinku i pecite još malo. Ponavljajte postupak dok ne potrošite smesu, a zatim poslužite palačinke sa prelivom po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)