GRILOVANO POVRĆE Posno jelo koje možete jesti kao obrok ili prilog
Povrće pripremljeno na ovaj način možete da jedete kao prilog uz ribu ili meso.
Sastojci:
1 plavi patlidžan
4 sveže paprike
1 tikvica
1 crni luk
1/2 veze peršuna
sok od 1/2 limuna
so, biber, ulje
Priprema:
Povrće isecite na komade debljine najviše 2 centimetra i po mogućnosti slične veličine kako bi se ravnomerno ispržilo sa svih strana. Potopite sve zajedno u hladnu vodu pola sata pre pripreme. Prospite vodu, povrće pospite sa nekoliko kašika maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu i sipajte limunov sok. Dobro izmešajte. Grilujte iz nekoliko puta jer povrće u rtiganju ne treba da bude zbijeno. Gotovo povrće pospite iseckanim peršunom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
IDEJA ZA RUČAK Čorbasta boranija s mesom i krompirom je toliko ukusna da je svi vole!
Kuvano jelo je uvek najbolji izbor za ručak.
MAGIČNA KOMBINACIJA Piletina sa brokolijem i prelivom od soja sosa, sočni i zdravi zalogaji
Ukusno jelo kome nećete odoleti.
PREDLOG ZA RUČAK Musaka od povrća, zdravo i ukusno jelo uz koje vam ni salata ne treba!
Kombinaciju povrća možete da menjate prema želji i onome što imate u frižideru.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)