GRILOVANO POVRĆE Posno jelo koje možete jesti kao obrok ili prilog

Trpeza/ V.V.

12:45

Zdravi zalogaji 0

Povrće pripremljeno na ovaj način možete da jedete kao prilog uz ribu ili meso.

GRILOVANO POVRĆE Posno jelo koje možete jesti kao obrok ili prilog
Shutterstock

Sastojci:

1 plavi patlidžan

4 sveže paprike

1 tikvica

1 crni luk

1/2 veze peršuna

sok od 1/2 limuna

so, biber, ulje

Priprema:

Povrće isecite na komade debljine najviše 2 centimetra i po mogućnosti slične veličine kako bi se ravnomerno ispržilo sa svih strana. Potopite sve zajedno u hladnu vodu pola sata pre pripreme. Prospite vodu, povrće pospite sa nekoliko kašika maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu i sipajte limunov sok. Dobro izmešajte. Grilujte iz nekoliko puta jer povrće u rtiganju ne treba da bude zbijeno. Gotovo povrće pospite iseckanim peršunom i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading