RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU Toliko je bogata povrćem i sirom da može zameniti obrok u toplim danima
Ide uz sve, a najbolje uz jela od mesa.
Sastojci:
150 g feta sira
3 paradajza
2 krastavca
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 crveni luk
1 kašičica ljute mlevene paprike
so, biber, ulje, jabukovo sirće
Priprema:
Paradajz, krastavac, luk i paprike iseći na kockice. Pola sira takođe. Sve staviti u činiju i izmešati. Dodati po ukusu so i biber, mlevenu papriku, ulje i sirće. Dobro izmešati. Odozgo narendati ostatak sira i držati u frižideru do služenja.
Možda vas zanima:
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
ŠOPSKA SALATA Popularno jelo nazvano po Šopima, a voli ga ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
ZA 5 SEKUNDI ISECITE PUN TANJIR PARADAJZA Fenomenalan trik koji je oduševio društvene mreže
Korisnik Youtubea podelio je genijalan trik za sečenje paradajza, primenite i uverite se koliko je lako.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)