Zdrava i ukusna verzija PICE S KOROM OD TIKVICA suziće vaš struk do savršenstva
Podloga a picu, odnosno korica na koju svi dodaci idu, ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode - donosimo vam novu varijantu od tikvica, sira, jaja i veoma malo brašna.
Pica s podlogom od tikvica
Sastojci:
300 g rendane tikvice, oceđene
3 jajeta
30 g brašna
1,5 kašičica soli
30 g rendanog parmezana
50 g mocarele
60 ml paradajz sosa i
100 g paradajza
100 g mocarele m
50 g čedara
1 kašičica origana
1 kašičica svežeg bosiljka
Priprema:
Rernu zagrejati na 230 stepeni. U veću posudu za mešanje dodajte tikvice, jaja, brašno i so i dobro sjedinite sve sastojke. Dodajte parmezan i mocarelu i mešajte dok se ne sjedine. Dobijeno testo stavite u okrugli ili pravougaoni kalup za picu. Pecite 13 do 16 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite koru iz rerne i smanjite temperaturu na 200. Koru premazati sosom ili pasiranim paradajzom pa dodati sir i ostale dodatke po želji. Pospite origanom. Pecite još 10 minuta ili dok se sir ne otopi. Poslužite toplo uz dodatak svežeg bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)