Zdrava i ukusna verzija PICE S KOROM OD TIKVICA suziće vaš struk do savršenstva

Ivana Vujnović

19:30

Zdravi zalogaji 0

Podloga a picu, odnosno korica na koju svi dodaci idu, ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode - donosimo vam novu varijantu od tikvica, sira, jaja i veoma malo brašna.

Zdrava i ukusna verzija PICE S KOROM OD TIKVICA suziće vaš struk do savršenstva
Shutterstock

 

Pica s podlogom od tikvica

Sastojci:

300 g rendane tikvice, oceđene

3 jajeta

30 g brašna

1,5 kašičica soli

30 g rendanog parmezana

50 g mocarele

60 ml paradajz sosa i

100 g paradajza

100 g mocarele m

50 g čedara

1 kašičica origana

1 kašičica svežeg bosiljka 

Priprema:

Rernu zagrejati na 230 stepeni. U veću posudu za mešanje dodajte tikvice, jaja, brašno i so i dobro sjedinite sve sastojke. Dodajte parmezan i mocarelu i mešajte dok se ne sjedine. Dobijeno testo stavite u okrugli ili pravougaoni kalup za picu. Pecite 13 do 16 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite koru iz rerne i smanjite temperaturu na 200. Koru premazati sosom ili pasiranim paradajzom pa dodati sir i ostale dodatke po želji. Pospite origanom. Pecite još 10 minuta ili dok se sir ne otopi. Poslužite toplo uz dodatak svežeg bosiljka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading