ŠERPE I TIGANJI VAM NEĆE TREBATI Imamo vrhunski recept za pljeskavice bez trunke mesa
Sve smutiti u jednoj činiji, staviti u rernu i to je sve! Vaš ručak je gotov!
Ukoliko ste umorni od posla i obaveza, nije vam do kuvanja i spremanja hrane, imamo idealno rešenje za vas!
Ručak koji je gotov za trideset minuta. Da, dobro ste pročitali. Ukoliko niste ljubitelj mesa, ujedno vam treba zdrav,fit obrok, ovo je pravi ručak za današnji dan.
Otkrivamo recept za neodoljive, hrskave tikvice zapečene u rerni sa umakom od paradajz sosa.
Sve što vam je potrebno od sastojaka su:
2 jajeta
50g prezli
60g kačkavalja (izbegavati niskomasnu gaudu)
so po ukusu
Priprema:
Izrendati tikvicu i ocediti je kroz krpu, peškir ili gazu kako bi se maksimalno uklonio višak vode.
U posudu dodati oceđenu tikvicu, jaja, izrendan kačkavalj, začine i prezle. Možete ih oblikovati kao krokete, pljeskavice ili koji kod oblik imate na umu. Ubaciti ih u prethodno zagrejanu rernu i peći ih trideset minuta na stoosamdeset stepeni.
Za to vreme ćemo zajedno pripremiti umak od paradajza.
150g paradajza
20g crvene paprike
10g crvenog luka
10ml maslinovog ulja
so po ukusu
Izblendati sastojke i poslužiti umak uz pečene krokete.
Recept pripremila Nataša Denić sa instagram profila pecatzivota
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)