ŠERPE I TIGANJI VAM NEĆE TREBATI Imamo vrhunski recept za pljeskavice bez trunke mesa
Sve smutiti u jednoj činiji, staviti u rernu i to je sve! Vaš ručak je gotov!
Ukoliko ste umorni od posla i obaveza, nije vam do kuvanja i spremanja hrane, imamo idealno rešenje za vas!
Ručak koji je gotov za trideset minuta. Da, dobro ste pročitali. Ukoliko niste ljubitelj mesa, ujedno vam treba zdrav,fit obrok, ovo je pravi ručak za današnji dan.
Otkrivamo recept za neodoljive, hrskave tikvice zapečene u rerni sa umakom od paradajz sosa.
Sve što vam je potrebno od sastojaka su:
2 jajeta
50g prezli
60g kačkavalja (izbegavati niskomasnu gaudu)
so po ukusu
Priprema:
Izrendati tikvicu i ocediti je kroz krpu, peškir ili gazu kako bi se maksimalno uklonio višak vode.
U posudu dodati oceđenu tikvicu, jaja, izrendan kačkavalj, začine i prezle. Možete ih oblikovati kao krokete, pljeskavice ili koji kod oblik imate na umu. Ubaciti ih u prethodno zagrejanu rernu i peći ih trideset minuta na stoosamdeset stepeni.
Za to vreme ćemo zajedno pripremiti umak od paradajza.
150g paradajza
20g crvene paprike
10g crvenog luka
10ml maslinovog ulja
so po ukusu
Izblendati sastojke i poslužiti umak uz pečene krokete.
Recept pripremila Nataša Denić sa instagram profila pecatzivota
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)