ŠERPE I TIGANJI VAM NEĆE TREBATI Imamo vrhunski recept za pljeskavice bez trunke mesa
Sve smutiti u jednoj činiji, staviti u rernu i to je sve! Vaš ručak je gotov!

Ukoliko ste umorni od posla i obaveza, nije vam do kuvanja i spremanja hrane, imamo idealno rešenje za vas!
Ručak koji je gotov za trideset minuta. Da, dobro ste pročitali. Ukoliko niste ljubitelj mesa, ujedno vam treba zdrav,fit obrok, ovo je pravi ručak za današnji dan.
Otkrivamo recept za neodoljive, hrskave tikvice zapečene u rerni sa umakom od paradajz sosa.
Sve što vam je potrebno od sastojaka su:
2 jajeta
50g prezli
60g kačkavalja (izbegavati niskomasnu gaudu)
so po ukusu
Priprema:
Izrendati tikvicu i ocediti je kroz krpu, peškir ili gazu kako bi se maksimalno uklonio višak vode.
U posudu dodati oceđenu tikvicu, jaja, izrendan kačkavalj, začine i prezle. Možete ih oblikovati kao krokete, pljeskavice ili koji kod oblik imate na umu. Ubaciti ih u prethodno zagrejanu rernu i peći ih trideset minuta na stoosamdeset stepeni.
Za to vreme ćemo zajedno pripremiti umak od paradajza.
150g paradajza
20g crvene paprike
10g crvenog luka
10ml maslinovog ulja
so po ukusu
Izblendati sastojke i poslužiti umak uz pečene krokete.
Recept pripremila Nataša Denić sa instagram profila pecatzivota

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)