LAKA PITA Testo meko i vazdušasto, topiće se u ustima
Recept za laku pitu.
Sastojci
Potrebno je:
200 ml mleka ili vode
50 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
450 g brašna
Za nadev:
300 g sira
1 belance
Za posipanje tepsije:
1 kašika susama
Za premaz:
1 žumance
1 kašičica mleka
1 kašičicu ulja
Priprema:
1. Uzeti tepsiju br, 28 može i 30 podmazati uljem i odozgo posipati susam. U mlako mleko razmutiti kvasac, šećer, ulje, i so. Zatim dodati brašno. Potom umesiti glatko testo. Zatim staviti oblikovano testo u tepsiju preko susama blago rukama pretisnuti i pokriti da naraste oko 30-ak minuta.
2. Kada je testo naraslo.
3. Rukama fino rastanjiti u tepsiju.
4. Potom prste umakati u ulje i praviti krugove tj. udubljenja prstima.
5. Zatim udubljenja popuniti nadevom.
6. Potom premazom premazati stranice bez nadeva. I peći na 180 stepeni oko 30-ak minuta. Ako previše rumeni pokriti folijom.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)