LAKA PITA Testo meko i vazdušasto, topiće se u ustima

Izvor: Tatjana Badarević

12:01

Bakina vanglica 0

Recept za laku pitu.

gibanica
Shutterstock

Sastojci

Potrebno je:

200 ml mleka ili vode
50 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
450 g brašna

Za nadev:

300 g sira
1 belance

Za posipanje tepsije:

1 kašika susama

Za premaz:

1 žumance
1 kašičica mleka
1 kašičicu ulja

Priprema:

1. Uzeti tepsiju br, 28 može i 30 podmazati uljem i odozgo posipati susam. U mlako mleko razmutiti kvasac, šećer, ulje, i so. Zatim dodati brašno. Potom umesiti glatko testo. Zatim staviti oblikovano testo u tepsiju preko susama blago rukama pretisnuti i pokriti da naraste oko 30-ak minuta.

2. Kada je testo naraslo.

3. Rukama fino rastanjiti u tepsiju.

4. Potom prste umakati u ulje i praviti krugove tj. udubljenja prstima.

5. Zatim udubljenja popuniti nadevom.

6. Potom premazom premazati stranice bez nadeva. I peći na 180 stepeni oko 30-ak minuta. Ako previše rumeni pokriti folijom.

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading