LAKA PITA Testo meko i vazdušasto, topiće se u ustima
Recept za laku pitu.
Sastojci
Potrebno je:
200 ml mleka ili vode
50 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
450 g brašna
Za nadev:
300 g sira
1 belance
Za posipanje tepsije:
1 kašika susama
Za premaz:
1 žumance
1 kašičica mleka
1 kašičicu ulja
Priprema:
1. Uzeti tepsiju br, 28 može i 30 podmazati uljem i odozgo posipati susam. U mlako mleko razmutiti kvasac, šećer, ulje, i so. Zatim dodati brašno. Potom umesiti glatko testo. Zatim staviti oblikovano testo u tepsiju preko susama blago rukama pretisnuti i pokriti da naraste oko 30-ak minuta.
2. Kada je testo naraslo.
3. Rukama fino rastanjiti u tepsiju.
4. Potom prste umakati u ulje i praviti krugove tj. udubljenja prstima.
5. Zatim udubljenja popuniti nadevom.
6. Potom premazom premazati stranice bez nadeva. I peći na 180 stepeni oko 30-ak minuta. Ako previše rumeni pokriti folijom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)