LAKA PITA Testo meko i vazdušasto, topiće se u ustima
Recept za laku pitu.

Sastojci
Potrebno je:
200 ml mleka ili vode
50 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
450 g brašna
Za nadev:
300 g sira
1 belance
Za posipanje tepsije:
1 kašika susama
Za premaz:
1 žumance
1 kašičica mleka
1 kašičicu ulja
Priprema:
1. Uzeti tepsiju br, 28 može i 30 podmazati uljem i odozgo posipati susam. U mlako mleko razmutiti kvasac, šećer, ulje, i so. Zatim dodati brašno. Potom umesiti glatko testo. Zatim staviti oblikovano testo u tepsiju preko susama blago rukama pretisnuti i pokriti da naraste oko 30-ak minuta.
2. Kada je testo naraslo.
3. Rukama fino rastanjiti u tepsiju.
4. Potom prste umakati u ulje i praviti krugove tj. udubljenja prstima.
5. Zatim udubljenja popuniti nadevom.
6. Potom premazom premazati stranice bez nadeva. I peći na 180 stepeni oko 30-ak minuta. Ako previše rumeni pokriti folijom.

SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice

PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)