STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve

trpeza.rs

18:12

Bakina vanglica 0

Nezamenljiva je na trpezi domaćinstava sa zapada Srbije

STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve
bakina kuhinja

Sastojci:

  • 750 grama belog kukuruznog brašna
  • 250 grama punomasnog kravljeg sira
  • 120 grama zrelog kajmaka
  • 200 grama čvaraka
  • 5 jaja
  • oko 800 mililitara vode
  • 2-3 kašike otopljene svinjske masti
  • so po ukusu

Način pripreme:

Kukuruznom brašnu u posudi za mešanje dodati izdrobljen sir, mlevene čvarke, kajmak, jaja i so po ukusu.

Vodu dolivati postepeno kako bi se dobilo nešto mekše/ređe testo.

Zagrejati pećnicu na 200 stepeni.

Pleh za pečenje podmazati zejtinom i posuti brašnom. Sipati pripremljenu masu i poravnati kašikom. Odmah iseći na kvadratiće, pa proju preliti zagrejanom mašću. Proju peći oko 45 minuta dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo uz prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading