STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve
Nezamenljiva je na trpezi domaćinstava sa zapada Srbije

Sastojci:
Možda vas zanima:

PROJA SA ČVARCIMA Klasik na drugačiji način, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu proju, ovu verziju sa čvarcima ćete obožavati.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...

PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
- 750 grama belog kukuruznog brašna
- 250 grama punomasnog kravljeg sira
- 120 grama zrelog kajmaka
- 200 grama čvaraka
- 5 jaja
- oko 800 mililitara vode
- 2-3 kašike otopljene svinjske masti
- so po ukusu
Način pripreme:
Kukuruznom brašnu u posudi za mešanje dodati izdrobljen sir, mlevene čvarke, kajmak, jaja i so po ukusu.
Vodu dolivati postepeno kako bi se dobilo nešto mekše/ređe testo.
Zagrejati pećnicu na 200 stepeni.
Pleh za pečenje podmazati zejtinom i posuti brašnom. Sipati pripremljenu masu i poravnati kašikom. Odmah iseći na kvadratiće, pa proju preliti zagrejanom mašću. Proju peći oko 45 minuta dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo uz prilog po želji. Prijatno!

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)