JELO KOJE VAS IZNOVA I IZNOVA ODUŠEVLJAVA Punjeni krompir delikates za gurmane
Sve namirnice su zdrave, pa zato uživajte!
Krompir punjen kiselim kupusom
Sastojci:
6 krompira
300 g kupusa ribanca
100 g slanine
1 praziluk
so i biber
2 kašike izrendanog kačkavalja
3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Skuvajte krompir s ljuskom. Slaninicu iseckajte i stavite u šerpu. Dodajte malo ulja, seckani praziluk i dinstajte 10 minuta. Dodajte ribanac i dinstajte dok ribanac ne omekša. Posolite i pobiberite. Krompir stavite u pleh, isecite ga uzduž na dve polovine, a u sredinu stavite kupus, te zapecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotov krompir prelijte mešavinom pavlake i kačkavalja i vratite u rernu na još 5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
MALI, NEODOLJIVI I JOŠ IZ RERNE Posle zdravih burgera neće vas gristi savest
Izuzetno zdravi i ukusni.
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU Projice sa spanaćem i sirom, potpuno zadovoljstvo u jednom zalogaju
Može da se ispeče u plehu pa je onda još brže i samo iseče u kocke
Komentari (0)