KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
Piletina u sosu od vina i pečuraka
Sastojci:
400 g pilećeg filea
300 g kisele pavlake
1 kašika masti
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
500 g šampinjona
so, biber
1 kašika vegete
200 ml vode
500 ml crnog vina
Priprema:
Pileći file isecite na šnicle ili manje komade, pa pržite na ugrejanoj masti. Crni i beli luk sitno iseckajte, pa dodajte piletini uz dodatak malo vode da ne zagori. Šampinjone isecite na listiće, pa kad luk postane staklast, dodajte šampinjone, so, biber i vegetu. Kratko dinstajte dok pečurke ne puste vodu. Preručite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. U šerpu u kojoj se dinstala piletina, sipajte vino i kuvajte dok ne provri. Ubacite brašno i malo vode, a zatim i pavlaku. Prelijte preko zapečene piletine i pecite još nekoliko minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.
BRZA SUPA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ovo toplo jelo mogu napraviti i amateri u kuhinji
Toliko je ukusna, da ćete se navaditi na nju.
SUPER RECEPT ZA ČUVENU SALATU KOJU SVI VOLIMO Olivije je izmislio ovo čudo kulinarstva
Neodoljiva je, zar ne?
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)