KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako

Alo.rs

14:21

Sezonski recepti 0

Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.

hrana
pixabay

Piletina u sosu od vina i pečuraka

Sastojci:

400 g pilećeg filea

300 g kisele pavlake

1 kašika masti

1 veća glavica crnog luka

2 čena belog luka

500 g šampinjona

so, biber

1 kašika vegete

200 ml vode

500 ml crnog vina

Priprema:

Pileći file isecite na šnicle ili manje komade, pa pržite na ugrejanoj masti. Crni i beli luk sitno iseckajte, pa dodajte piletini uz dodatak malo vode da ne zagori. Šampinjone isecite na listiće, pa kad luk postane staklast, dodajte šampinjone, so, biber i vegetu. Kratko dinstajte dok pečurke ne puste vodu. Preručite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. U šerpu u kojoj se dinstala piletina, sipajte vino i kuvajte dok ne provri. Ubacite brašno i malo vode, a zatim i pavlaku. Prelijte preko zapečene piletine i pecite još nekoliko minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading