KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
Piletina u sosu od vina i pečuraka
Sastojci:
400 g pilećeg filea
300 g kisele pavlake
1 kašika masti
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
500 g šampinjona
so, biber
1 kašika vegete
200 ml vode
500 ml crnog vina
Priprema:
Pileći file isecite na šnicle ili manje komade, pa pržite na ugrejanoj masti. Crni i beli luk sitno iseckajte, pa dodajte piletini uz dodatak malo vode da ne zagori. Šampinjone isecite na listiće, pa kad luk postane staklast, dodajte šampinjone, so, biber i vegetu. Kratko dinstajte dok pečurke ne puste vodu. Preručite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. U šerpu u kojoj se dinstala piletina, sipajte vino i kuvajte dok ne provri. Ubacite brašno i malo vode, a zatim i pavlaku. Prelijte preko zapečene piletine i pecite još nekoliko minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.
BRZA SUPA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ovo toplo jelo mogu napraviti i amateri u kuhinji
Toliko je ukusna, da ćete se navaditi na nju.
SUPER RECEPT ZA ČUVENU SALATU KOJU SVI VOLIMO Olivije je izmislio ovo čudo kulinarstva
Neodoljiva je, zar ne?
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)