ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.
Keksići sa đumbirom
Sastojci:
125 g putera
175 g smeđeg šećera
1 jaje
1 vanilin-šećer
280 g brašna
1,5 kašičica đumbira u prahu
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
1,5 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
300g bele čokolade u kapljicama ili seckane na kockice
Priprema:
Posebno pomešajte otopljeni puter, jaje i šećer, a zatim dodajte ostale sastojke s tim što polovinu bele čokolade stavite u smesu, a polovinu ostavite sa stane. Od smese oblikujte kuglice koje ćete malo spljoštiti na papiru za pečenju u plehu i ostatak čokolade utisnite na površinu keksića. Ove aromatične keksiće pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 do 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.
TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
Priznajte da ih i vi volite.
OTKRIVAMO TAJNU RECEPTA KOJI SVAKI PUT USPEVA Sočni i mekani čupavci uvek su dobar izbor za desert
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni.
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)