ŠTO DUŽE STOJE, POSTAJU PRHKI I MEKŠI Keksići od cimeta prava su poslastica za najmlađe
Možete ih čuvati u metaloj kutiji.

Keksići sa đumbirom
Možda vas zanima:

SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.

TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
Priznajte da ih i vi volite.

OTKRIVAMO TAJNU RECEPTA KOJI SVAKI PUT USPEVA Sočni i mekani čupavci uvek su dobar izbor za desert
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni.

NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
Sastojci:
125 g putera
175 g smeđeg šećera
1 jaje
1 vanilin-šećer
280 g brašna
1,5 kašičica đumbira u prahu
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
1,5 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
300g bele čokolade u kapljicama ili seckane na kockice
Priprema:
Posebno pomešajte otopljeni puter, jaje i šećer, a zatim dodajte ostale sastojke s tim što polovinu bele čokolade stavite u smesu, a polovinu ostavite sa stane. Od smese oblikujte kuglice koje ćete malo spljoštiti na papiru za pečenju u plehu i ostatak čokolade utisnite na površinu keksića. Ove aromatične keksiće pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 do 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)