TRIK ZLATA VREDAN Odledite meso ili drugu namirnicu za rekordnih 10 minuta
Davnozaboravljeni trik kako da odmrznete meso za samo deset minuta
Da bi se odmrznuo čak i manje parče mesa, trba da prođe dosta vremena najmanje tr-četirii sata. I mada domaći često tako zamrznut paket stave u mikrotalasnu, taj postupak se ne preporučuje jer se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno. To se isto dešava kad kesu sa zaleđenim mesom stavimo u vrelu vodu.
Ipak, postoji jedan stari trik koji su često koristile naše bake, a koji će vma pomoći da ubrzate odmrzavanje mesa.
Potrbno vam je samo 10 minuta, i vaše zaleđeno meso će biti spremno za pripremu. Vi samo treba da u toploj vodi, u kojoj možete da držite ruku a da vam nije neprijatno da rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. I, to bi bilo to - za desetak minuta vaše meso biće premno za upotrebu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)