Kremasta ČORBA OD KROMPIRA greje dušu, krepi telo
Ova čorbica može biti i izvrsno predjelo, ali funkcioniše odlično i kao glavno jelo za neki laganiji ručak - a možda i večera!
Kremasta krompir-čorba
Sastojci:
3 kašike putera
1 srednji crni luk
3 čena belog luka
40 g brašna
6 krompira, oljuštenih i isečenih na kockice
1 l pilećeg bujona
400 ml mleka
150 ml pavlake
1,5 kašičice soli
1 kašičica mlevene crvene paprike
150 g pavlake
Priprema:
U veći lonac dodajte puter i seckani crni luk. Dinstajtena srednjoj vatri dok luk ne omekša oko 5 minuta. Dodajte beli luk i dinstajte dok ne zamiriše. Pospite brašnom i mešajte dok ne postane glatkopazeći da ne zagori. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu zajedno sa pilećim bujonom, mlekom, pavlakom za kuvanje i začinima. Dobro promešajte. Kuvajte dok krompir ne omekša. Smanjite vatru i pola količine supe izblendirajte u glatku smesu. Pasiranu supu vratite u šerpu i ubacite pavlaku. Dobro promešajte. Kuvajte supu još 15 minuta pre serviranja. P
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)