Kremasta ČORBA OD KROMPIRA greje dušu, krepi telo
Ova čorbica može biti i izvrsno predjelo, ali funkcioniše odlično i kao glavno jelo za neki laganiji ručak - a možda i večera!
Kremasta krompir-čorba
Sastojci:
3 kašike putera
1 srednji crni luk
3 čena belog luka
40 g brašna
6 krompira, oljuštenih i isečenih na kockice
1 l pilećeg bujona
400 ml mleka
150 ml pavlake
1,5 kašičice soli
1 kašičica mlevene crvene paprike
150 g pavlake
Priprema:
U veći lonac dodajte puter i seckani crni luk. Dinstajtena srednjoj vatri dok luk ne omekša oko 5 minuta. Dodajte beli luk i dinstajte dok ne zamiriše. Pospite brašnom i mešajte dok ne postane glatkopazeći da ne zagori. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu zajedno sa pilećim bujonom, mlekom, pavlakom za kuvanje i začinima. Dobro promešajte. Kuvajte dok krompir ne omekša. Smanjite vatru i pola količine supe izblendirajte u glatku smesu. Pasiranu supu vratite u šerpu i ubacite pavlaku. Dobro promešajte. Kuvajte supu još 15 minuta pre serviranja. P
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)