FANTASTIČNO JELO NA KAŠIKU Zimska krem čorba, sa krompirom, slaninom i pečurkama
Ova čorba će biti fantastičan dodatak svakom ručku, ili večeri, ili možete i samo nju da jedete kada niste previše gladni
Sastojci:
Malo ulja
2 srednja krompira
Štap praziluka
So, biber, suvi začini
1 l vode
150 g pečuraka po želji
80 g slanine
Priprema:
U šerpu stavite malo ulja, zagrejte na umerenoj temperaturi, pa na ulju dinstajte srednje sitno seckan praziluk i krompir, koji se prethodno oprali, oljuštili i nasekli na sitnije kocke.
Nakon 20-ak minuta dinstanja na umerenoj temperaturi, sklonite sa vatre, uzmite štapni mikser i dobro izmiksajte kao kad pravite potaž. Potom dodajte litar vode i vratite na ringlu.
U tiganju na vrlo malo ulja prodinstajte sitno seckane pečurke po želji - šampinjone ili bukovače, pa im pred kraj dodajte i sitno seckanu slaninicu. Još malo prodinstajte, pa sve to
dodajte šerpi sa vodom i pasiranim krompirom. Sačekajte da sve zajedno blago proključa, pa sklonite sa vatre.
I vaša čorba je gotova! Možete je služiti samu ili sa pavlakom.
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
IZ KUHINJE NAŠIH MAJKI I BAKA Vašarske mekike, vazdušaste, mekane, jeftine, a svima prijaju
Ovo jeftino, jednostavno i brzo posluženje vraća u detinjstvo
SAČUVAJTE LETO U TEGLI Paradajz salata - savršena zimnica bez konzervansa
Zimnica se već priprema, a evo još jedne dobre ideje – paradajz salata u tegli koja će vam biti omiljena u zimskim danima. Možete da koristite bilo koju vrstu paradajza i uživajte u zimnici za koju vam ne treba konzervans
PUNJENE TIKVICE U SOSU OD PARADAJZA Starinsko, letnje jelo koje su pravile naše bake i prabake
Ukoliko želite da vam sos bude gušći, onda sa paradajz sosom pomešajte pelat
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)