NEODOLJIVI DOMAĆI SPECIJALITET Pita sa sirom i kulenom, najukusnija koju ste do sada jeli
Odličan recept, nakon što ga probate, samo će te po ovom receptu praviti pitu
Sastojci
Potrebno je:
- 500 g kora
- 300-500 g sira
- 180 g kisele pavlake
- 100 g tanko sečenog kulena
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 1/2 kašičice soli
- 100 ml ulja
Priprema
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i so. Podeliti kore u četiri grupe. Umutiti sir i pavlaku pa malo posoliti. Premazivati mešavinom jaja, jogurta, ulja i soli tri kore, ređati jednu na drugu, prekriti četvrtom i na nju staviti 1/4 fila od sira, na uži deo povlačeći prema sredini. Preko sira uz ivicu poređati red kulena, napraviti razmak 4-5 cm i onda drugi red kulena. Ovako slagati da se lepše uvije. Ponoviti postupak. Nožem izbušiti rolate i premazati ostatkom mase sa jajima i jogurtom. Staviti da se peče.
Možda vas zanima:
SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna
Bilo da pravite slanu ili slatku pitu, domaćice već dobro znaju da je dobar preliv već pola posla
BEZ PO MUKE Pita sa krompirom bez kora, neodoljivo ukusna
Krompiruša bez kora je fantastičan izbor za ukusan početak dana
GREŠKE KOJE DOMAĆICE PRAVE KAD SPREMAJU PITU Uz ova 4 trika omiljeno srpsko jelo će vam uvek ispasti savršeno
Može se desiti i da vam ne uspe, da kore budu suve, popucaju ili fil u njima ostane nepečen
DOMAĆA PITA OD BUNDEVE Otkrijte zašto je zovu ,,kraljicom jeseni", ovako nešto još niste probali
Neizostavan jesenji desert...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)