SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna

trpeza.rs

15:30

Bakina vanglica 0

Bilo da pravite slanu ili slatku pitu, domaćice već dobro znaju da je dobar preliv već pola posla

SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna
Naj Žena/Aleksandar Nalbantijan

Sastojci:

  • 7 kašika brašna
  • 1 suvi kvasac
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja ulja
  • so ili šećer 

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat ipo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading