BEZ PO MUKE Pita sa krompirom bez kora, neodoljivo ukusna
Krompiruša bez kora je fantastičan izbor za ukusan početak dana
Potrebno je:
- 2 krompira
- 3 jaja
- 2 kašike brašna
- 1 kašike griza
- ml biber
- so
- šaka šeršunovog lista
- 100 gr sira
- 100 gr listovaa kačkavalja
Priprema:
Krompir očistiti izrendati i staviti u vodu da odstoji malo pa iscediti.
Dodati izlupana jaja, brašno i griz, ml. biber, so izmrvljen sir i peršunov list seckan.
Dobro izmešati .
Manji pleh premazati uljem sipati pola izravnata, poređati sistove kačkavalja pa drugu polovinu sipati pa izravnati.
Po želji izmrviti još malo sira peći na 200 stepeni C 50 minuta.
Možda vas zanima:
SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna
Bilo da pravite slanu ili slatku pitu, domaćice već dobro znaju da je dobar preliv već pola posla
NAPRIVITE GA JOŠ DANAS Gabrijela kolač, kao stvoren za uživanje
Danas donosim recept za jednu posebno finu slasticu, odličan kremasti Gabriela kolač
GREŠKE KOJE DOMAĆICE PRAVE KAD SPREMAJU PITU Uz ova 4 trika omiljeno srpsko jelo će vam uvek ispasti savršeno
Može se desiti i da vam ne uspe, da kore budu suve, popucaju ili fil u njima ostane nepečen
NEODOLJIVI DOMAĆI SPECIJALITET Pita sa sirom i kulenom, najukusnija koju ste do sada jeli
Odličan recept, nakon što ga probate, samo će te po ovom receptu praviti pitu
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)