BEZ PO MUKE Pita sa krompirom bez kora, neodoljivo ukusna
Krompiruša bez kora je fantastičan izbor za ukusan početak dana
Potrebno je:
- 2 krompira
- 3 jaja
- 2 kašike brašna
- 1 kašike griza
- ml biber
- so
- šaka šeršunovog lista
- 100 gr sira
- 100 gr listovaa kačkavalja
Priprema:
Krompir očistiti izrendati i staviti u vodu da odstoji malo pa iscediti.
Dodati izlupana jaja, brašno i griz, ml. biber, so izmrvljen sir i peršunov list seckan.
Dobro izmešati .
Manji pleh premazati uljem sipati pola izravnata, poređati sistove kačkavalja pa drugu polovinu sipati pa izravnati.
Po želji izmrviti još malo sira peći na 200 stepeni C 50 minuta.
Možda vas zanima:
SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna
Bilo da pravite slanu ili slatku pitu, domaćice već dobro znaju da je dobar preliv već pola posla
NAPRIVITE GA JOŠ DANAS Gabrijela kolač, kao stvoren za uživanje
Danas donosim recept za jednu posebno finu slasticu, odličan kremasti Gabriela kolač
GREŠKE KOJE DOMAĆICE PRAVE KAD SPREMAJU PITU Uz ova 4 trika omiljeno srpsko jelo će vam uvek ispasti savršeno
Može se desiti i da vam ne uspe, da kore budu suve, popucaju ili fil u njima ostane nepečen
NEODOLJIVI DOMAĆI SPECIJALITET Pita sa sirom i kulenom, najukusnija koju ste do sada jeli
Odličan recept, nakon što ga probate, samo će te po ovom receptu praviti pitu
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)