SAVRŠENSTVO za početak radne nedelje: marinirani JUNEĆI ROSTBIF
Ideja za ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan.

Marinirani rostbif
Sastojci:
1,5 kg junećeg rasmteka
2 glavice crvenog luka
2 šargarepe
2 lista celera
1 čen belog luka
1 prstohvat majčine dušice
1 prstohvat a ruzmarina
1 lovorov list
1 prstohvat žalfije
maslinovo ulje
senf
so, biber
Priprema:
Dobro posolite meso krupnom solju i pobiberite. Premažite senfom i marinirajte u poklopljenoj posudi preko noći. Izvadite meso iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da pripremate jela. Zagrejte rernu na 240 °C. Operite i isecite povrće. Oljuštite beli luk. Povrće stavite u pleh i pospite začinskim biljem, pa prelijte maslinovim uljem. Podmažite meso uljem te posolite i pobiberite. Stavite u pleh s povrćem i ubacite u rernu. Rernu odmah smanjite na 200 stepeni i pecite sat vremena.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)