SAVRŠENSTVO za početak radne nedelje: marinirani JUNEĆI ROSTBIF
Ideja za ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan.
Marinirani rostbif
Sastojci:
1,5 kg junećeg rasmteka
2 glavice crvenog luka
2 šargarepe
2 lista celera
1 čen belog luka
1 prstohvat majčine dušice
1 prstohvat a ruzmarina
1 lovorov list
1 prstohvat žalfije
maslinovo ulje
senf
so, biber
Priprema:
Dobro posolite meso krupnom solju i pobiberite. Premažite senfom i marinirajte u poklopljenoj posudi preko noći. Izvadite meso iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da pripremate jela. Zagrejte rernu na 240 °C. Operite i isecite povrće. Oljuštite beli luk. Povrće stavite u pleh i pospite začinskim biljem, pa prelijte maslinovim uljem. Podmažite meso uljem te posolite i pobiberite. Stavite u pleh s povrćem i ubacite u rernu. Rernu odmah smanjite na 200 stepeni i pecite sat vremena.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)