SAVRŠENSTVO za početak radne nedelje: marinirani JUNEĆI ROSTBIF
Ideja za ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan.
Marinirani rostbif
Sastojci:
1,5 kg junećeg rasmteka
2 glavice crvenog luka
2 šargarepe
2 lista celera
1 čen belog luka
1 prstohvat majčine dušice
1 prstohvat a ruzmarina
1 lovorov list
1 prstohvat žalfije
maslinovo ulje
senf
so, biber
Priprema:
Dobro posolite meso krupnom solju i pobiberite. Premažite senfom i marinirajte u poklopljenoj posudi preko noći. Izvadite meso iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da pripremate jela. Zagrejte rernu na 240 °C. Operite i isecite povrće. Oljuštite beli luk. Povrće stavite u pleh i pospite začinskim biljem, pa prelijte maslinovim uljem. Podmažite meso uljem te posolite i pobiberite. Stavite u pleh s povrćem i ubacite u rernu. Rernu odmah smanjite na 200 stepeni i pecite sat vremena.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)