SAVRŠENSTVO za početak radne nedelje: marinirani JUNEĆI ROSTBIF

alo.rs/I. V.

15:00

Bakina vanglica 0

Ideja za ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan.

junetina
Shutterstock

 

Marinirani rostbif

Sastojci:

1,5 kg junećeg rasmteka

2 glavice crvenog luka

2 šargarepe

2 lista celera

1 čen belog luka

1 prstohvat majčine dušice

1 prstohvat a ruzmarina

1 lovorov list

1 prstohvat  žalfije

maslinovo ulje

senf

so, biber

Priprema:

Dobro posolite meso krupnom solju i pobiberite. Premažite senfom i marinirajte u poklopljenoj posudi preko noći. Izvadite meso iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da pripremate jela. Zagrejte rernu na 240 °C. Operite i isecite povrće. Oljuštite beli luk. Povrće stavite u pleh i pospite začinskim biljem, pa prelijte maslinovim uljem. Podmažite meso uljem te posolite i pobiberite. Stavite u pleh s povrćem i ubacite u rernu. Rernu odmah smanjite na 200 stepeni i pecite sat vremena.

 
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading