Gusti pileći paprikaš koji ćete sasvim sigurno rado uvrstiti u svoj redovni jelovnik
Tražite li ideju za jelo na kašiku, mala promena u receptu na koji ste navikli za paprikaš, mogla bi da vas ugodno iznenade.
![Gusti pileći paprikaš koji ćete sasvim sigurno rado uvrstiti u svoj redovni jelovnik](/data/images/2023-02-16/46660_shutterstock-1982485994_f.jpg?timestamp=1676502000)
Pileči paprikaš
Sastojci:
600 g piletine bez kostiju
2 šargarepe
1 mali komad celera
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašičice crvene paprike
3 kašike pavlake
svež peršun
pileći ili povrtni bujon
ulje
so, biber
Priprema:
Piletinu iseći na komade i dobro propržiti na zagrejanom ulju. Izvadite iz tiganja, pa na istoj masnoći prodinstajte sitno seckani crni luk. Kada požuti dodajte sitno iseckanu šargarepu, malo parče celera, protisnuti beli luk i mlevenu crvenu papriku. Krčkajte oko 10 minuta, dodajte temeljac toliko da pokrije sve sastojke (nešto rezervišite za kasnije), pa vratite piletinu. Kuvajte oko 30 minuta, izvadite piletinu i izmešajte povrće. Ostatak temeljca zagrejte da bude topao i pomešajte sa pavlakom. Posolite i pobiberite i dodajte ostale začine po želji. Dodajte u mešano povrće i vratite u šerpu. Vratite piletinu i kuvajte još 10 minuta. Poslužite uz testeninu, pirinač, ili neki drugi prilog.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)