PILEĆI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IZ SVEKRVINE SVESKE Starinsko jelo kojem malo ko može da odoli
Ovo jelo sprema se na razne načine, a iskusne domaćice kažu da je ipak najbolje ako se pravi baš kako smo naučili od svekrve.
Pileći paprikaš
Sastojci:
600 g pilećeg mesa
300 g svežih raznobojnih paprika
1 srednji crni luk
2 čena belog luka
1 ljuta paprika
2 supene kašike koncentrata paradajza
30 ml maslinovog ulja
so biber
Priprema:
Začinjenu piletinu propržiti na zagrejanom maslinovom ulju i izvaditi iz tiganja da se ocedi. Papriku i luk očistite i iseckajte na trakice, pa propržite na pilećoj masti. Dodati koncentrat paradajza, temeljac, sitno seckani beli luk. Prokuvajte kratko, pa dodajte piletinu. Kuvajte dok piletina ne bude gotova. Kada završite, dodajte začine po ukusu.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)