PILEĆI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IZ SVEKRVINE SVESKE Starinsko jelo kojem malo ko može da odoli
Ovo jelo sprema se na razne načine, a iskusne domaćice kažu da je ipak najbolje ako se pravi baš kako smo naučili od svekrve.
Pileći paprikaš
Sastojci:
600 g pilećeg mesa
300 g svežih raznobojnih paprika
1 srednji crni luk
2 čena belog luka
1 ljuta paprika
2 supene kašike koncentrata paradajza
30 ml maslinovog ulja
so biber
Priprema:
Začinjenu piletinu propržiti na zagrejanom maslinovom ulju i izvaditi iz tiganja da se ocedi. Papriku i luk očistite i iseckajte na trakice, pa propržite na pilećoj masti. Dodati koncentrat paradajza, temeljac, sitno seckani beli luk. Prokuvajte kratko, pa dodajte piletinu. Kuvajte dok piletina ne bude gotova. Kada završite, dodajte začine po ukusu.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PAPRIKAŠ BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj iz bakine kuhinje, a razvaljuje ukusom
Bićete siti satima, a ukusa koji se ne zaboravlja.
PILEĆI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Po receptu iz stare sveske, po ukusu mu nema ravnog
Ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI PAPRIKAŠ RAJ ZA NEPCA Recept baka Drage uspeva svima, a nema ko mu može odoleti
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
NAJSOČNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ Sočan i ukusan, za savršen ručak
Fenomenalno jelo raspametiće i one izbirljive.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)