PILEĆI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IZ SVEKRVINE SVESKE Starinsko jelo kojem malo ko može da odoli

I. Vujnović

08:01

Bakina vanglica 0

Ovo jelo sprema se na razne načine, a iskusne domaćice kažu da je ipak najbolje ako se pravi baš kako smo naučili od svekrve.

Pileći paprikaš
Shutterstock

 

Pileći paprikaš

Sastojci:

600 g pilećeg mesa

300 g svežih raznobojnih paprika

1 srednji crni luk

2 čena belog luka

1 ljuta paprika

2 supene kašike koncentrata paradajza

30 ml maslinovog ulja

so biber

Priprema:

Začinjenu piletinu propržiti na zagrejanom maslinovom ulju i izvaditi iz tiganja da se ocedi. Papriku i luk očistite i iseckajte na trakice, pa propržite na pilećoj masti. Dodati koncentrat paradajza, temeljac, sitno seckani beli luk. Prokuvajte kratko, pa dodajte piletinu. Kuvajte dok piletina ne bude gotova. Kada završite, dodajte začine po ukusu.

Komentari (0)

Loading