PO GRČKOM RECEPTU Pileći paprikaš više nećete spremati na isti način

Izvor: Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Ako usvojite recept ove balkanske zemlje, uvidećete promenu.

PO GRČKOM RECEPTU Pileći paprikaš više nećete spremati na isti način
Shutterstock

Pileći paprikaš na grčki način

Sastojci:

1 veće pile

1 kg crnog luka

3 babure

2 kašike masti

100 g maslaca

malo aleve paprike

biber

4 paradajza

200 g pavlake

3-4 krompira

Priprema:

Pile isecite na komade, crni luk sitno iseckajte i propržite na masti, malo posolite i još nekoliko minuta dinstajte. Dodajte maslac, malo paprike, biber, dobro izmešajte, a zatim dodajte meso, paradajz isečen na kriške i pavlaku. Promešajte, pa ostavite da se lagano kuva ne dolivajući vodu. Zasebno skuvajte tri-četiri krompira, oljuštite ih i isecite na četvrtine. Služite paprikaš uz krompir kao prilog.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading