PO GRČKOM RECEPTU Pileći paprikaš više nećete spremati na isti način
Ako usvojite recept ove balkanske zemlje, uvidećete promenu.
Pileći paprikaš na grčki način
Možda vas zanima:

FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake
Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.

ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.

PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti
Dok kuvate testeninu, sos u međuvremenu spremate.

SOČNA I MEKANA Čokoladna pletenica biće najzanimljivija deci
Ukus je čaroban
Sastojci:
1 veće pile
1 kg crnog luka
3 babure
2 kašike masti
100 g maslaca
malo aleve paprike
biber
4 paradajza
200 g pavlake
3-4 krompira
Priprema:
Pile isecite na komade, crni luk sitno iseckajte i propržite na masti, malo posolite i još nekoliko minuta dinstajte. Dodajte maslac, malo paprike, biber, dobro izmešajte, a zatim dodajte meso, paradajz isečen na kriške i pavlaku. Promešajte, pa ostavite da se lagano kuva ne dolivajući vodu. Zasebno skuvajte tri-četiri krompira, oljuštite ih i isecite na četvrtine. Služite paprikaš uz krompir kao prilog.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)