PO GRČKOM RECEPTU Pileći paprikaš više nećete spremati na isti način
Ako usvojite recept ove balkanske zemlje, uvidećete promenu.
Pileći paprikaš na grčki način
Sastojci:
1 veće pile
1 kg crnog luka
3 babure
2 kašike masti
100 g maslaca
malo aleve paprike
biber
4 paradajza
200 g pavlake
3-4 krompira
Priprema:
Pile isecite na komade, crni luk sitno iseckajte i propržite na masti, malo posolite i još nekoliko minuta dinstajte. Dodajte maslac, malo paprike, biber, dobro izmešajte, a zatim dodajte meso, paradajz isečen na kriške i pavlaku. Promešajte, pa ostavite da se lagano kuva ne dolivajući vodu. Zasebno skuvajte tri-četiri krompira, oljuštite ih i isecite na četvrtine. Služite paprikaš uz krompir kao prilog.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FRANCUSKI PREPOZNATLJIV DESERT Neobični klafuti sa kruškama napuniće vam stomake
Ako niste probali ovu poslasticu, sad je vreme.
ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.
PRAVO PROLEĆNO JELO Testenina sa sosom od sremuša ćete danas napraviti
Dok kuvate testeninu, sos u međuvremenu spremate.
SOČNA I MEKANA Čokoladna pletenica biće najzanimljivija deci
Ukus je čaroban
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)