PO GRČKOM RECEPTU Pileći paprikaš više nećete spremati na isti način

Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Ako usvojite recept ove balkanske zemlje, uvidećete promenu.

PO GRČKOM RECEPTU Pileći paprikaš više nećete spremati na isti način
Shutterstock

Pileći paprikaš na grčki način

Sastojci:

1 veće pile

1 kg crnog luka

3 babure

2 kašike masti

100 g maslaca

malo aleve paprike

biber

4 paradajza

200 g pavlake

3-4 krompira

Priprema:

Pile isecite na komade, crni luk sitno iseckajte i propržite na masti, malo posolite i još nekoliko minuta dinstajte. Dodajte maslac, malo paprike, biber, dobro izmešajte, a zatim dodajte meso, paradajz isečen na kriške i pavlaku. Promešajte, pa ostavite da se lagano kuva ne dolivajući vodu. Zasebno skuvajte tri-četiri krompira, oljuštite ih i isecite na četvrtine. Služite paprikaš uz krompir kao prilog.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading