ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok

Alo.rs

18:00

Sezonski recepti 0

Jelo na kašiku koje uvek uspeva.

ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Shutterstock/Krompir čorba

Bela čorba

Sastojci:

1 pakovanje mešavine za belu čorbu

1 glavica crnog luka

1 komad pilećeg belog mesa

malo ulja

1 šolja ili kocka bujona

kisela pavlaka po želji

1 žumance

Priprema:

Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Pileće meso takođe isecite na kockice. Luk stavite da se prži. Kada postane staklast, dodajte kockice pilećeg mesa i pržite sve zajedno još minut-dva (da meso sa svih strana dobije belu boju). Meso i luk prelijte prethodno pripremljenim bujonom i pustite da se kuva 5-6 minuta. Dodajte mešavinu za belu čorbu. Ukoliko je potrebno, prelijte vodom ili bujonom i pustite da se sve kuva još 15 minuta. Kada je čorba gotova, sklonite je sa šporeta. Umutite 2 kašike kisele pavlake sa žumancetom i dodajte u čorbu uz lagano mešanje. Čorbu služite toplu. Ukoliko volite kisele čorbe, u tanjir dodajte malo sirćeta ili limunovog soka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading