ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
Bela čorba
Sastojci:
1 pakovanje mešavine za belu čorbu
1 glavica crnog luka
1 komad pilećeg belog mesa
malo ulja
1 šolja ili kocka bujona
kisela pavlaka po želji
1 žumance
Priprema:
Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Pileće meso takođe isecite na kockice. Luk stavite da se prži. Kada postane staklast, dodajte kockice pilećeg mesa i pržite sve zajedno još minut-dva (da meso sa svih strana dobije belu boju). Meso i luk prelijte prethodno pripremljenim bujonom i pustite da se kuva 5-6 minuta. Dodajte mešavinu za belu čorbu. Ukoliko je potrebno, prelijte vodom ili bujonom i pustite da se sve kuva još 15 minuta. Kada je čorba gotova, sklonite je sa šporeta. Umutite 2 kašike kisele pavlake sa žumancetom i dodajte u čorbu uz lagano mešanje. Čorbu služite toplu. Ukoliko volite kisele čorbe, u tanjir dodajte malo sirćeta ili limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPAO OBROK KOJI SE BRZO SPREMA Čorba od tikvica je preukusna večera
Oduševiće vas struktura ovog jela na kašiku.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
NEMA LEPŠEG OBROKA OD DOMAĆEG Svečana čorba od kupusa i mesa
Zadovoljite sve ukućane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)