Papazjanija je starinsko jelo iz stare Jugoslavije koje su generacije obožavale
Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo čorbasto jelo
Papazjanija
Sastojci:
600 g kupusa
600 g paradajza
300 g goveđeg mesa
300 g svinjskog mesa
300 g crnog luka
100 g celera
4 krompira
2 paprike
1 veza zeleni
1 glavica belog luka
ulje
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni i beli luk, dodati alevu papriku i mlevenog bibera po želji, promešati i skinuti sa vatre. Sve povrće očistiti, oprati i iseći na kolutove. U lonac složiti isečeno povrće, posoliti, promešati, dodati meso, propržen crni luk, naliti vodom i kuvati dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)