Papazjanija je starinsko jelo iz stare Jugoslavije koje su generacije obožavale
Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo čorbasto jelo
Papazjanija
Sastojci:
600 g kupusa
600 g paradajza
300 g goveđeg mesa
300 g svinjskog mesa
300 g crnog luka
100 g celera
4 krompira
2 paprike
1 veza zeleni
1 glavica belog luka
ulje
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni i beli luk, dodati alevu papriku i mlevenog bibera po želji, promešati i skinuti sa vatre. Sve povrće očistiti, oprati i iseći na kolutove. U lonac složiti isečeno povrće, posoliti, promešati, dodati meso, propržen crni luk, naliti vodom i kuvati dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)