Papazjanija je starinsko jelo iz stare Jugoslavije koje su generacije obožavale
Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo čorbasto jelo
Papazjanija
Sastojci:
600 g kupusa
600 g paradajza
300 g goveđeg mesa
300 g svinjskog mesa
300 g crnog luka
100 g celera
4 krompira
2 paprike
1 veza zeleni
1 glavica belog luka
ulje
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni i beli luk, dodati alevu papriku i mlevenog bibera po želji, promešati i skinuti sa vatre. Sve povrće očistiti, oprati i iseći na kolutove. U lonac složiti isečeno povrće, posoliti, promešati, dodati meso, propržen crni luk, naliti vodom i kuvati dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)