Papazjanija je starinsko jelo iz stare Jugoslavije koje su generacije obožavale
Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo čorbasto jelo

Papazjanija
Sastojci:
600 g kupusa
600 g paradajza
300 g goveđeg mesa
300 g svinjskog mesa
300 g crnog luka
100 g celera
4 krompira
2 paprike
1 veza zeleni
1 glavica belog luka
ulje
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni i beli luk, dodati alevu papriku i mlevenog bibera po želji, promešati i skinuti sa vatre. Sve povrće očistiti, oprati i iseći na kolutove. U lonac složiti isečeno povrće, posoliti, promešati, dodati meso, propržen crni luk, naliti vodom i kuvati dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)