Ovih dana svi traže ovaj recept za starinski orijentalni posni kolač bez pečenja SUDŽUK
Ovaj slatkiš je zgodan za one koji poste, čak i kada su dani na vodi, jer nema dodatih masnoća, a orah je dozvoljen u malim količinama.
Sudžuk
Sastojci:
300 g oštrog brašna
1 l vode
150 g šećera
150 g seckanih oraha
Priprema:
Brašno razmutiti u hladnoj vodi, da bude bez grudvica. Dodati šećer i kuvati sve dok ne počne teško da se meša. Tada dodati seckane orahe, dobro promešati i izliti u veći pleh i ostaviti da se ohladi. Hladan sudžuk seći na četvrtaste komade i služiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)