Famozni recept za MERMERNI KOLAČ koji će uvek da vam uspe čak iako ste apsolutni početnik u kujni
Jjedan je od onih kolača s kojim smo se svi častili nakon nedeljnog prodoičnog ručka, a recept za ovu poslasticu sigurno imate u bakinoj svesci s receptima.
Mermerni kolač
Sastojci:
70 g kakaoa
200 g šećera
80 ml vode
350 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
250 ml maslinovog ulja
5 jaja 2
50 ml mleka
Priprema:
Pomešajte kakao, 50 g šećera, vodu i napravite pastu. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup podmažite i pobrašnite. Pomešajtebrašno, sa solju i praškom za pecivo. Miksajte jaja sa šećerom 5 minuta, dodajte ulje i nastavite da miksate još 5 minuta. Naizmenično dodajtebrašno i mleko, Sve dobro izmešajte da nema grudvica. Odvojite dve trećine smese i dodajte je u kakao pastu. Svetlu i tamnu mešavinu ulijteu kalup i stavite u rernu oko 40 minuta. Čačkalica zabedena u kolač treba da izađe suva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)