Famozni recept za MERMERNI KOLAČ koji će uvek da vam uspe čak iako ste apsolutni početnik u kujni
Jjedan je od onih kolača s kojim smo se svi častili nakon nedeljnog prodoičnog ručka, a recept za ovu poslasticu sigurno imate u bakinoj svesci s receptima.
Mermerni kolač
Sastojci:
70 g kakaoa
200 g šećera
80 ml vode
350 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
250 ml maslinovog ulja
5 jaja 2
50 ml mleka
Priprema:
Pomešajte kakao, 50 g šećera, vodu i napravite pastu. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup podmažite i pobrašnite. Pomešajtebrašno, sa solju i praškom za pecivo. Miksajte jaja sa šećerom 5 minuta, dodajte ulje i nastavite da miksate još 5 minuta. Naizmenično dodajtebrašno i mleko, Sve dobro izmešajte da nema grudvica. Odvojite dve trećine smese i dodajte je u kakao pastu. Svetlu i tamnu mešavinu ulijteu kalup i stavite u rernu oko 40 minuta. Čačkalica zabedena u kolač treba da izađe suva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)