Famozni recept za MERMERNI KOLAČ koji će uvek da vam uspe čak iako ste apsolutni početnik u kujni
Jjedan je od onih kolača s kojim smo se svi častili nakon nedeljnog prodoičnog ručka, a recept za ovu poslasticu sigurno imate u bakinoj svesci s receptima.
Mermerni kolač
Sastojci:
70 g kakaoa
200 g šećera
80 ml vode
350 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
250 ml maslinovog ulja
5 jaja 2
50 ml mleka
Priprema:
Pomešajte kakao, 50 g šećera, vodu i napravite pastu. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup podmažite i pobrašnite. Pomešajtebrašno, sa solju i praškom za pecivo. Miksajte jaja sa šećerom 5 minuta, dodajte ulje i nastavite da miksate još 5 minuta. Naizmenično dodajtebrašno i mleko, Sve dobro izmešajte da nema grudvica. Odvojite dve trećine smese i dodajte je u kakao pastu. Svetlu i tamnu mešavinu ulijteu kalup i stavite u rernu oko 40 minuta. Čačkalica zabedena u kolač treba da izađe suva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)