Obožavani kolać s višnjama, ali u POSNOJ VERZIJI BEZ MLEKA I JAJA
Mekan kao oblak, uz dodatak omiljenog voća, kolač s višnjama je najbolje rešenje kada nemate previše vremena za boravak u kuhinji.

Posni kolač sa višnjama
Sastojci:
600 ml vode
18 kašika šećera
26 kašika brašna
15 g praška za pecivo
500 g višanja
6 kašika džema
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ulijte vodu i sve dobro izmešajte. Na kraju ubacite džem i višnje i. Kalup obložite pek-papirom iulijte spremljenu smesu. Ako volite, ubacite krupno seckane orahe. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Na kraju pospite rosejanim prah-šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Mirisni klasik na drugačiji način, ukusa koji govori 1000 reči
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa šljivama ćete obožavati.

POTKOVICE Prhki kolači iz bakine kuhinje koji se tope u ustima
Slatki i neodoljivi, savršeni za svečanu trpezu.

STARINSKA CICVARA Prepuna sira i kajmaka, savršena za doručak
Pravi se lako, a držaće vas dugo sitim.

PROJA NA VODI Ukusna i zasitna, a mekana i sutradan
Najbolje služite uz sojin jogurt ili svežu salatu.
Komentari (0)