Obožavani kolać s višnjama, ali u POSNOJ VERZIJI BEZ MLEKA I JAJA
Mekan kao oblak, uz dodatak omiljenog voća, kolač s višnjama je najbolje rešenje kada nemate previše vremena za boravak u kuhinji.
Posni kolač sa višnjama
Sastojci:
600 ml vode
18 kašika šećera
26 kašika brašna
15 g praška za pecivo
500 g višanja
6 kašika džema
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ulijte vodu i sve dobro izmešajte. Na kraju ubacite džem i višnje i. Kalup obložite pek-papirom iulijte spremljenu smesu. Ako volite, ubacite krupno seckane orahe. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Na kraju pospite rosejanim prah-šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)