Obožavani kolać s višnjama, ali u POSNOJ VERZIJI BEZ MLEKA I JAJA
Mekan kao oblak, uz dodatak omiljenog voća, kolač s višnjama je najbolje rešenje kada nemate previše vremena za boravak u kuhinji.
Posni kolač sa višnjama
Sastojci:
600 ml vode
18 kašika šećera
26 kašika brašna
15 g praška za pecivo
500 g višanja
6 kašika džema
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ulijte vodu i sve dobro izmešajte. Na kraju ubacite džem i višnje i. Kalup obložite pek-papirom iulijte spremljenu smesu. Ako volite, ubacite krupno seckane orahe. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Na kraju pospite rosejanim prah-šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)