Obožavani kolać s višnjama, ali u POSNOJ VERZIJI BEZ MLEKA I JAJA
Mekan kao oblak, uz dodatak omiljenog voća, kolač s višnjama je najbolje rešenje kada nemate previše vremena za boravak u kuhinji.
Posni kolač sa višnjama
Sastojci:
600 ml vode
18 kašika šećera
26 kašika brašna
15 g praška za pecivo
500 g višanja
6 kašika džema
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ulijte vodu i sve dobro izmešajte. Na kraju ubacite džem i višnje i. Kalup obložite pek-papirom iulijte spremljenu smesu. Ako volite, ubacite krupno seckane orahe. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Na kraju pospite rosejanim prah-šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)