PROVERENI STARINSKI RECEPT Jedinstvena puž gibanica, neveratno vazušasta
Nije nimalo komplikovana za pripremu, jer se kore uvaljaju u smesu i ređaju u tepsiju

Sastojci:
Možda vas zanima:

DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.

OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu

PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.

KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA? Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar
Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu
- 500 g kora
- 500 g feta sira
- 4 jajeta
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
Prirpema:
U posudi pomešajte jogurt, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, so i jaja. Dobro umutite. Uzmite koru i premažite ovom smesom, pa izdrobite feta sir, preko stavite drugu koru, premažite smesom, pa izdrobite feta sir. Urolajte i tako radite dok ne utrošite sve sastojke (ostaće vam smesa od jogurta i kisele vode, ali ona vam treba za kasnije). Zatim svaki rolat isecite na komade debljine 1-2 cm i ređajte u tepsiju. Preostalu smesu od jogurta i kisele vode sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-45 minuta.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)