Kucamo na vrata zaboravljenih asova KOLAČ MEDENO SRCE s merama na ŠOLJU
Medeno srce je jednostavan i brz kolač koji se lako priprema od skoro svih sastojaka koje imate kod kuće. Sočnog je i osvežavajućeg ukusa, pomalo zaboravljenog i zato ga vraćamo na listu svakodnevnih kolača.
![kolač](/data/images/2023-04-03/50326_shutterstock-145324795_f.jpg?timestamp=1680472800)
Kolač medeno srce
Sastojci:
2,5 šolji brašna
1 kašika kakaoa
1 kesica praška za pecivo
1 kesica cimeta
2 šolje gazirane vode
1/2 šolje ulja
1 šoljašećera
10 + 8 kašika džema od kajsije
100 + 100 g čokolade
30-50 ml ulja
Priprema:
U činiju prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešati kiselu vodu, šećer i džem i izmešati da se šećer i džem rastvore u vodi. U drugoj posudi promešajte suve sastojke. Na kraju dodati ulje i sjediniti. Polovinu smese sipajte u tepsiju veličine 33 x 23 cm i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Treba da se uhvati korica. Za to vreme pomešajte 8 kašika mekšeg džema i 100 g rendane čokolade. Ako je džem tvrd, zagrejte ga ili dodajte nekoliko kašika vrele vode, promešajte pa dodajte. Izvadite pleh iz rerne, premažite ga mešavinom džema i čokolade. Zatim sipajte preostalu smesu za kolač i premažite. Vratite da se dodatno iispeče. Pecite još 30 minuta. Pečeni kolač prelijte čokoladom (100 g čokolade i 30-50 ml ulja, zavisi da li želite da se glazura stegne ili ostane mekša).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)