Kucamo na vrata zaboravljenih asova KOLAČ MEDENO SRCE s merama na ŠOLJU
Medeno srce je jednostavan i brz kolač koji se lako priprema od skoro svih sastojaka koje imate kod kuće. Sočnog je i osvežavajućeg ukusa, pomalo zaboravljenog i zato ga vraćamo na listu svakodnevnih kolača.
Kolač medeno srce
Sastojci:
2,5 šolji brašna
1 kašika kakaoa
1 kesica praška za pecivo
1 kesica cimeta
2 šolje gazirane vode
1/2 šolje ulja
1 šoljašećera
10 + 8 kašika džema od kajsije
100 + 100 g čokolade
30-50 ml ulja
Priprema:
U činiju prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešati kiselu vodu, šećer i džem i izmešati da se šećer i džem rastvore u vodi. U drugoj posudi promešajte suve sastojke. Na kraju dodati ulje i sjediniti. Polovinu smese sipajte u tepsiju veličine 33 x 23 cm i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Treba da se uhvati korica. Za to vreme pomešajte 8 kašika mekšeg džema i 100 g rendane čokolade. Ako je džem tvrd, zagrejte ga ili dodajte nekoliko kašika vrele vode, promešajte pa dodajte. Izvadite pleh iz rerne, premažite ga mešavinom džema i čokolade. Zatim sipajte preostalu smesu za kolač i premažite. Vratite da se dodatno iispeče. Pecite još 30 minuta. Pečeni kolač prelijte čokoladom (100 g čokolade i 30-50 ml ulja, zavisi da li želite da se glazura stegne ili ostane mekša).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)