Kucamo na vrata zaboravljenih asova KOLAČ MEDENO SRCE s merama na ŠOLJU
Medeno srce je jednostavan i brz kolač koji se lako priprema od skoro svih sastojaka koje imate kod kuće. Sočnog je i osvežavajućeg ukusa, pomalo zaboravljenog i zato ga vraćamo na listu svakodnevnih kolača.
Kolač medeno srce
Sastojci:
2,5 šolji brašna
1 kašika kakaoa
1 kesica praška za pecivo
1 kesica cimeta
2 šolje gazirane vode
1/2 šolje ulja
1 šoljašećera
10 + 8 kašika džema od kajsije
100 + 100 g čokolade
30-50 ml ulja
Priprema:
U činiju prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešati kiselu vodu, šećer i džem i izmešati da se šećer i džem rastvore u vodi. U drugoj posudi promešajte suve sastojke. Na kraju dodati ulje i sjediniti. Polovinu smese sipajte u tepsiju veličine 33 x 23 cm i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Treba da se uhvati korica. Za to vreme pomešajte 8 kašika mekšeg džema i 100 g rendane čokolade. Ako je džem tvrd, zagrejte ga ili dodajte nekoliko kašika vrele vode, promešajte pa dodajte. Izvadite pleh iz rerne, premažite ga mešavinom džema i čokolade. Zatim sipajte preostalu smesu za kolač i premažite. Vratite da se dodatno iispeče. Pecite još 30 minuta. Pečeni kolač prelijte čokoladom (100 g čokolade i 30-50 ml ulja, zavisi da li želite da se glazura stegne ili ostane mekša).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)