OČARAVAJUĆI ZALOGAJ Poparena pita za koju su stare srpske domaćice bile eksperti

TRPEZA.RS

07:38

Bakina vanglica 0

Možda vam deluje čudno, jer je za ovu pitu potrebno da skuvate brašno, ali ovo jednostavno jelo će vas osvojiti i često ćete praviti

OČARAVAJUĆI ZALOGAJ Poparena pita za koju su stare srpske domaćice bile eksperti
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 750 ml vode
  • 2 kašičice sode bikarbone
  •  malo ulja
  • 2 jajeta
  • so
  • feta sir

Za preliv

  • 4 jajeta
  • malo sira
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Priprema

1. U šerpu dodajte vodu, posolite, pa dodajte sodu i sačekajte da proključa. Zatim dodajte brašno i promešajte.

2. Popareno testo umutite i dodajte jaja i ulje. Premesite i podelite na tri dela.

3. U nauljen pleh stavite jedan deo testa i rukama razvucite, stavite preko sir, pa durgo testo, opet razvucite rukama, a zatim i treće testo. Drugo testo možete da nauljite pre nego što krenete da stavite sir. Isecite pitu na kocke.

Komentari (0)

Loading