OČARAVAJUĆI ZALOGAJ Poparena pita za koju su stare srpske domaćice bile eksperti
Možda vam deluje čudno, jer je za ovu pitu potrebno da skuvate brašno, ali ovo jednostavno jelo će vas osvojiti i često ćete praviti
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 750 ml vode
- 2 kašičice sode bikarbone
- malo ulja
- 2 jajeta
- so
- feta sir
Za preliv
- 4 jajeta
- malo sira
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema
1. U šerpu dodajte vodu, posolite, pa dodajte sodu i sačekajte da proključa. Zatim dodajte brašno i promešajte.
2. Popareno testo umutite i dodajte jaja i ulje. Premesite i podelite na tri dela.
3. U nauljen pleh stavite jedan deo testa i rukama razvucite, stavite preko sir, pa durgo testo, opet razvucite rukama, a zatim i treće testo. Drugo testo možete da nauljite pre nego što krenete da stavite sir. Isecite pitu na kocke.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)