OČARAVAJUĆI ZALOGAJ Poparena pita za koju su stare srpske domaćice bile eksperti
Možda vam deluje čudno, jer je za ovu pitu potrebno da skuvate brašno, ali ovo jednostavno jelo će vas osvojiti i često ćete praviti
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 750 ml vode
- 2 kašičice sode bikarbone
- malo ulja
- 2 jajeta
- so
- feta sir
Za preliv
- 4 jajeta
- malo sira
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema
1. U šerpu dodajte vodu, posolite, pa dodajte sodu i sačekajte da proključa. Zatim dodajte brašno i promešajte.
2. Popareno testo umutite i dodajte jaja i ulje. Premesite i podelite na tri dela.
3. U nauljen pleh stavite jedan deo testa i rukama razvucite, stavite preko sir, pa durgo testo, opet razvucite rukama, a zatim i treće testo. Drugo testo možete da nauljite pre nego što krenete da stavite sir. Isecite pitu na kocke.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)