Iskoristite uskršnja jaja za ovu fenomenalnu roladu od mlevenog mesa (VIDEO)

alo.rs/cookrate

10:00

Bakina vanglica 0

Uz detaljno snimljen video naučićete da napravite preukusnu roladu od mlevenog mesa i rešiti problem viška jaja s uskršnje trpeze

Iskoristite uskršnja jaja za ovu fenomenalnu roladu od mlevenog mesa (VIDEO)
Printscreen/Youtube

 

Najbolja rolada od mlevenog mesa

Sastojci:

800 g mlevenog mesa

2  jaja

1 kašika mlevene paprike

30 g prezli

1 kašika soli

1 kašika bibera

Za punjenje:

110 g mariniranih pečuraka

1 šargarepa

2 crna luka

so, biber

130 g pavlake

90 g kačkavalja

5 kuvanih jaja

ulje

2 crna luka

Priprema:

Aluminijumsku foliju bogato namažite uljem uz pomoć četkice. U činiji pomešajte mleveno meso, sirova jaja, prezle, mlevenu papriku, so i biber. Dobro umesite da sesatojci ravnomerno rasporede. Kapikom uzimajte pomalo smese i stavljajte je na nauljenu foliju. Prstima oblikujte veliki kvadrat debljine 1/2 cm. Pazite da nema rupa. Kačkavalj izrendajte i pomešajte s pavlakom. Namažite preko polovine mesa ostavljajući prazno 1 cm do ivice. Crni luk oljuštite i iseckajte sitno. Propržite na ulju da zacakli. Dodajte rendanu šargarepu, dinstajte. Na kraju dodajte sitno seckane pečurke. Dobro posolite i pobiberite. Kad se lepo izdinsta, stavite preko mesa s namazom. Pet kuvanih oljuštenih jaja poređajte jedno iza drugog kao što je prikazano u donjem videu. Nežno pritiskajući zarolajte foliju u valjak pazeći da ne iscuri sa strane i da se podloga od mesa ne rasturi. Zamotajte foliju da bude kao bombona. Tako zamotanu stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 45 minuta.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading