NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE! Napravite lisnato pecivo sa jabukama i bademom

Trpeza/ V.V.

12:30

Bakina vanglica 0

Zasladite se krckavim pecivom punjenim sočnim filom.

NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE! Napravite lisnato pecivo sa jabukama i bademom
Shutterstock

Sastojci:

 

Testo:

500 g brašna

250 g putera

1 kocka svežeg kvasca

1 kašičica šećera

125 ml mlakog mleka

1 kašičica soli

50 g šećera u prahu

2 jaja

Fil:

200 g jabuka

1 kašika soka od limuna

4 kašike marmelade od kajsija

Premaz:

1 umućeno jaje

4 kašike šećera u prahu

2 kašike tople vode

 šaka seckanih badema

Priprema: Pomešati kvasac sa 3 kašike mlakog mleka i kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. Pomešati brašno, so, šećer u prahu  i 50 g putera na listiće. Izmešati i dodati nadošao kvasac, preostalo mleko i jaja. Mesiti da se dobije meka smesa. Pokriti krpom i staviti u frižider na 10 minuta. Preostali puter ostaviti da malo omekša i oblikovati u pravougaonik. Testo premesiti i saviti u pravougaonik. Staviti puter u sredinu i presaviti preko njega krajeve. Razviti oklagijom u pravougaonik i saviti gornju trećinu prema dole, a donju trećinu prema gore. Staviti u frižider na 10 minuta. Proceduru ponoviti još 2 puta. Jabuke očistiti i sitno iseći. Poprskati limunovim sokom i dodati marmeladu od kajsija. Testo razviti na ½ cm debljine i iseći na kvadrate (ili oblik po želji). Na svaki kvadrat stavljati 1 kašiku fila i urolati. Rernu zagrejati na 220°C. Testo staviti u pleh i ostaviti na toplom da odstoji još 20-30 minuta. Ponovo ih premazati umućenim jajetom i staviti da se peku, otprilike 15 minuta. Kad su gotovi, sačekati da se ohlade i premazati mešavinom šećera i vode sa bademima.

 

Komentari (0)

Loading