NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE! Napravite lisnato pecivo sa jabukama i bademom
Zasladite se krckavim pecivom punjenim sočnim filom.
Sastojci:
Testo:
500 g brašna
250 g putera
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
125 ml mlakog mleka
1 kašičica soli
50 g šećera u prahu
2 jaja
Fil:
200 g jabuka
1 kašika soka od limuna
4 kašike marmelade od kajsija
Premaz:
1 umućeno jaje
4 kašike šećera u prahu
2 kašike tople vode
šaka seckanih badema
Priprema: Pomešati kvasac sa 3 kašike mlakog mleka i kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. Pomešati brašno, so, šećer u prahu i 50 g putera na listiće. Izmešati i dodati nadošao kvasac, preostalo mleko i jaja. Mesiti da se dobije meka smesa. Pokriti krpom i staviti u frižider na 10 minuta. Preostali puter ostaviti da malo omekša i oblikovati u pravougaonik. Testo premesiti i saviti u pravougaonik. Staviti puter u sredinu i presaviti preko njega krajeve. Razviti oklagijom u pravougaonik i saviti gornju trećinu prema dole, a donju trećinu prema gore. Staviti u frižider na 10 minuta. Proceduru ponoviti još 2 puta. Jabuke očistiti i sitno iseći. Poprskati limunovim sokom i dodati marmeladu od kajsija. Testo razviti na ½ cm debljine i iseći na kvadrate (ili oblik po želji). Na svaki kvadrat stavljati 1 kašiku fila i urolati. Rernu zagrejati na 220°C. Testo staviti u pleh i ostaviti na toplom da odstoji još 20-30 minuta. Ponovo ih premazati umućenim jajetom i staviti da se peku, otprilike 15 minuta. Kad su gotovi, sačekati da se ohlade i premazati mešavinom šećera i vode sa bademima.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)