NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE! Napravite lisnato pecivo sa jabukama i bademom
Zasladite se krckavim pecivom punjenim sočnim filom.
Sastojci:
Testo:
500 g brašna
250 g putera
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
125 ml mlakog mleka
1 kašičica soli
50 g šećera u prahu
2 jaja
Fil:
200 g jabuka
1 kašika soka od limuna
4 kašike marmelade od kajsija
Premaz:
1 umućeno jaje
4 kašike šećera u prahu
2 kašike tople vode
šaka seckanih badema
Priprema: Pomešati kvasac sa 3 kašike mlakog mleka i kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. Pomešati brašno, so, šećer u prahu i 50 g putera na listiće. Izmešati i dodati nadošao kvasac, preostalo mleko i jaja. Mesiti da se dobije meka smesa. Pokriti krpom i staviti u frižider na 10 minuta. Preostali puter ostaviti da malo omekša i oblikovati u pravougaonik. Testo premesiti i saviti u pravougaonik. Staviti puter u sredinu i presaviti preko njega krajeve. Razviti oklagijom u pravougaonik i saviti gornju trećinu prema dole, a donju trećinu prema gore. Staviti u frižider na 10 minuta. Proceduru ponoviti još 2 puta. Jabuke očistiti i sitno iseći. Poprskati limunovim sokom i dodati marmeladu od kajsija. Testo razviti na ½ cm debljine i iseći na kvadrate (ili oblik po želji). Na svaki kvadrat stavljati 1 kašiku fila i urolati. Rernu zagrejati na 220°C. Testo staviti u pleh i ostaviti na toplom da odstoji još 20-30 minuta. Ponovo ih premazati umućenim jajetom i staviti da se peku, otprilike 15 minuta. Kad su gotovi, sačekati da se ohlade i premazati mešavinom šećera i vode sa bademima.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)