NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.

Punjene paprike
Možda vas zanima:

POSNO PREDJELO ILI GRICKALICA Veganski nagetsi po receptu Ivane Vujsić odlični su za početak zdrave ishrane
Leblebija se kuva u tri puta više vode u poklopljenoj šerpici.

NEŠTO ŠTO TREBA DA PROBATE Rolat od krompira izvrsno predjelo
Potrebna je velika preciznost.

SALATA ZA SVAKI DAN Toliko dobro zasiti, da ćete poželeti da je jedete stalno
Nekoliko sastojaka je potrebno.

PRAVI POSNI RUČAK Lep i raskošan obrok za celu porodicu
Predivno jelo koje se lako sprema.
Sastojci:
4 paprike
500 g oslića
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
malo sredine hleba
2 kašike paradajz pirea
1 manji krompir
1/2 korena celera
1/ šolje ulja
malo origana
so, biber
Priprema:
Paprikama isecite poklopce i očistite od semenja. Oslić skuvajte, ocedite i uklonite koskice. Izdrobite sredinu hleba, sitno seckan crni i beli luk, paradajz oljušten i iseckan na kockice, izrendani celer, izmrvljen oslić i začine. Sve zajedno pomešajte rukama i tom smesom punite paprike. Napunjene paprike zatvorite kolutovima krompira ili kapicama paprika koje ste odsekli, poređajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poprskajte mešavinom ulja i vode i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)