MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
Paprike punjene sirom
Sastojci:
4 paprike
250 g kravljeg sira
1 kisela pavlaka
so, biber
3 dl maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
1 vezica bosiljka
Priprema:
Paprike operite i izvadite im semenke i žilice. U činiji pomešajte sveži sir s pola kisele pavlake ili manje (smesa ne sme biti tečna, ali mora biti glatka), začinite s malo soli i bibera. Smesu dobro promešajte da dobijete glatku teksturu i napunite njome paprike. U 3 dl maslinovog ulja nakidajte listove svežeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, lagano posolite i pobiberite. U plitku posudu složite paprike, prelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u frižideru najmanje tri sata, kako bi se sastojci proželi. Poslužite uz sveži kukuruzni hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
PREUKUSNO MU JE DRUGO IME Napravite suve punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas slasnost recepta.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)