PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
Pečene punjene paprike
Sastojci:
6 velikih paprika
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica luka
1 šargarepa
1 celer
2 čena belog luka
225 g mlevenog mesa
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
400 g pelata
1 šoljica kuvanog pirinča
1 šoljica parmezana
Priprema:
Punjene paprike potrebno je peći i oko 45 minuta, no ako ih prethodno kratko kuvate, smanjićete vreme pečenja. Zagrejte pećnicu na 190 stepeni. Zakuvajte velik lonac vode. Kad voda zavri, stavite u nju paprike i vrhove paprika koje ste prethodno odsekli, pa kuvajte oko šest-sedam minuta. Izvadite ih i ocedite. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte naseckani luk i dinstajte četiri minuta, mešajući stalno. Dodajte naseckanu šargarepu, celer i beli luk, pa nastavite s dinstanjem dok povrće ne omekša, još oko četiri minuta. Umešajte meso, so i
biber, pa dinstajte dok meso ne bude više ružičasto, oko sedam minuta. Dodajte paradajz i pirinač, te kuvajte još pet minuta. Umešajte 3/4 šoljice sira. Napunite paprike smesom, pospite preostalim sirom i poklopite odstranjenim vrhom. Zapecite u pećnici dok se sir ne otopi, oko pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
PREUKUSNO MU JE DRUGO IME Napravite suve punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas slasnost recepta.
POTPUNO NEŠTO DRUGAČIJE Paprike punjene žitom po bakinom receptu
Zavoleće i najmlađi.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)