PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!

Alo.rs

10:00

Bakina vanglica 0

Prste ćete polizati.

PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Shutterstock

Pečene punjene paprike

Sastojci:

6 velikih paprika

1 kašika maslinovog ulja

1 glavica luka

1 šargarepa

1 celer

2 čena belog luka

225 g mlevenog mesa

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

400 g pelata

1 šoljica kuvanog pirinča

1 šoljica parmezana

Priprema:

Punjene paprike potrebno je peći i oko 45 minuta, no ako ih prethodno kratko kuvate, smanjićete vreme pečenja. Zagrejte pećnicu na 190 stepeni. Zakuvajte velik lonac vode. Kad voda zavri, stavite u nju paprike i vrhove paprika koje ste prethodno odsekli, pa kuvajte oko šest-sedam minuta. Izvadite ih i ocedite. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte naseckani luk i dinstajte četiri minuta, mešajući stalno. Dodajte naseckanu šargarepu, celer i beli luk, pa nastavite s dinstanjem dok povrće ne omekša, još oko četiri minuta. Umešajte meso, so i 
biber, pa dinstajte dok meso ne bude više ružičasto, oko sedam minuta. Dodajte paradajz i pirinač, te kuvajte još pet minuta. Umešajte 3/4 šoljice sira. Napunite paprike smesom, pospite preostalim sirom i poklopite odstranjenim vrhom. Zapecite u pećnici dok se sir ne otopi, oko pet minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading