PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
Pečene punjene paprike
Sastojci:
6 velikih paprika
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica luka
1 šargarepa
1 celer
2 čena belog luka
225 g mlevenog mesa
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
400 g pelata
1 šoljica kuvanog pirinča
1 šoljica parmezana
Priprema:
Punjene paprike potrebno je peći i oko 45 minuta, no ako ih prethodno kratko kuvate, smanjićete vreme pečenja. Zagrejte pećnicu na 190 stepeni. Zakuvajte velik lonac vode. Kad voda zavri, stavite u nju paprike i vrhove paprika koje ste prethodno odsekli, pa kuvajte oko šest-sedam minuta. Izvadite ih i ocedite. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte naseckani luk i dinstajte četiri minuta, mešajući stalno. Dodajte naseckanu šargarepu, celer i beli luk, pa nastavite s dinstanjem dok povrće ne omekša, još oko četiri minuta. Umešajte meso, so i
biber, pa dinstajte dok meso ne bude više ružičasto, oko sedam minuta. Dodajte paradajz i pirinač, te kuvajte još pet minuta. Umešajte 3/4 šoljice sira. Napunite paprike smesom, pospite preostalim sirom i poklopite odstranjenim vrhom. Zapecite u pećnici dok se sir ne otopi, oko pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
PREUKUSNO MU JE DRUGO IME Napravite suve punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas slasnost recepta.
POTPUNO NEŠTO DRUGAČIJE Paprike punjene žitom po bakinom receptu
Zavoleće i najmlađi.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)