PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
Pečene punjene paprike
Možda vas zanima:
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.

NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
PREUKUSNO MU JE DRUGO IME Napravite suve punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas slasnost recepta.

POTPUNO NEŠTO DRUGAČIJE Paprike punjene žitom po bakinom receptu
Zavoleće i najmlađi.
Sastojci:
6 velikih paprika
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica luka
1 šargarepa
1 celer
2 čena belog luka
225 g mlevenog mesa
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
400 g pelata
1 šoljica kuvanog pirinča
1 šoljica parmezana
Priprema:
Punjene paprike potrebno je peći i oko 45 minuta, no ako ih prethodno kratko kuvate, smanjićete vreme pečenja. Zagrejte pećnicu na 190 stepeni. Zakuvajte velik lonac vode. Kad voda zavri, stavite u nju paprike i vrhove paprika koje ste prethodno odsekli, pa kuvajte oko šest-sedam minuta. Izvadite ih i ocedite. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte naseckani luk i dinstajte četiri minuta, mešajući stalno. Dodajte naseckanu šargarepu, celer i beli luk, pa nastavite s dinstanjem dok povrće ne omekša, još oko četiri minuta. Umešajte meso, so i
biber, pa dinstajte dok meso ne bude više ružičasto, oko sedam minuta. Dodajte paradajz i pirinač, te kuvajte još pet minuta. Umešajte 3/4 šoljice sira. Napunite paprike smesom, pospite preostalim sirom i poklopite odstranjenim vrhom. Zapecite u pećnici dok se sir ne otopi, oko pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)