PROVEREN RECEPT Umesite domaće lepinje za ćevape, odlične kao iz pekare
Pripremite ih danas da možete sutra da ih ponesete na uranak.
Sastojci:
700 g brašna
400 ml vode
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
10 kašika ulja
1 kocka kvasca
Priprema:
U toplu vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti da nadođe. U činiju staviti brašno, dodati so, ulje i nadošao kvasac. Zamesiti testo i na pobrašnjenoj podlozi ga mesiti, uz dodavanje vrlo malo brašna, dok ne prestane da se lepi za ruke. Oblikovati ga u valjak i podeliti na deset loptica. Svaku posuti brašnom, pokriti krpom i ostaviti 20 minuta. Uključiti rernu da se ugreje na 250 stepeni. Uzimati po tri jufkice i oklagijom malo razvući u krug debljine 5 mm. Vrelu rešetku iz šporeta staviti na šporet i poređati razvijeno testo. Rešetku vratiti u šporet, u sredinu, i peći vrlo kratko. Čim lepinje dobiju smeđu boju izvaditi ih.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)