PROVEREN RECEPT Umesite domaće lepinje za ćevape, odlične kao iz pekare
Pripremite ih danas da možete sutra da ih ponesete na uranak.
Sastojci:
700 g brašna
400 ml vode
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
10 kašika ulja
1 kocka kvasca
Priprema:
U toplu vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti da nadođe. U činiju staviti brašno, dodati so, ulje i nadošao kvasac. Zamesiti testo i na pobrašnjenoj podlozi ga mesiti, uz dodavanje vrlo malo brašna, dok ne prestane da se lepi za ruke. Oblikovati ga u valjak i podeliti na deset loptica. Svaku posuti brašnom, pokriti krpom i ostaviti 20 minuta. Uključiti rernu da se ugreje na 250 stepeni. Uzimati po tri jufkice i oklagijom malo razvući u krug debljine 5 mm. Vrelu rešetku iz šporeta staviti na šporet i poređati razvijeno testo. Rešetku vratiti u šporet, u sredinu, i peći vrlo kratko. Čim lepinje dobiju smeđu boju izvaditi ih.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)