PROVEREN RECEPT Umesite domaće lepinje za ćevape, odlične kao iz pekare

Trpeza/ V.V.

08:30

Bakina vanglica 0

Pripremite ih danas da možete sutra da ih ponesete na uranak.

PROVEREN RECEPT Umesite domaće lepinje za ćevape, odlične kao iz pekare
Shutterstock

Sastojci:

700 g brašna

400 ml vode

2 kašičice šećera

2 kašičice soli

10 kašika ulja

1 kocka kvasca

Priprema:

U toplu vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti da nadođe. U činiju staviti brašno, dodati so, ulje i nadošao kvasac. Zamesiti testo i na pobrašnjenoj podlozi ga mesiti, uz dodavanje vrlo malo brašna, dok ne prestane da se lepi za ruke. Oblikovati ga u valjak i podeliti na deset loptica. Svaku posuti brašnom, pokriti krpom i ostaviti 20 minuta. Uključiti rernu da se ugreje na 250 stepeni. Uzimati po tri jufkice i oklagijom malo razvući u krug debljine 5 mm. Vrelu rešetku iz šporeta staviti na šporet i poređati razvijeno testo. Rešetku vratiti u šporet, u sredinu, i peći vrlo kratko. Čim lepinje dobiju smeđu boju izvaditi ih.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading