SLANO PECIVO Punjeni štapići su veoma ukusni i odlični za sve prilike
Možete ih napraviti za doručak, pa da imate spremnu i večeru, a mogu biti lepo posluženje i za goste.
Sastojci
Testo:
1 kg brašna
500 ml mleka
50 g kvasca
2 kašičice soli
2 dl ulja
2 kašičice šećera
Fil:
150 g sira
150 g parizera
50 g slanine
2-3 sveže paprike
1 jaje
origano
Premazivanje i posipanje:
1 jaje
50 g susama
Priprema:
U zagrejano mleko sa šećerom dodati kvasac, ostaviti da nadođe. Brašno i so izmešati, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti glatko testo. Podeliti na 2 ili 3 lopte, pokriti krpom i ostaviti da naraste. Izmrviti sir, dodati jaje, sjediniti, pa dodati iseckan parizer, slaninu i paprike. Testo rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u oblik pravougaonika. Seći na pravougaonike dimenzija 15x8 cm. Na svaki uz dužu ivicu, ali ne do samog kraja, rasporediti po kašičicu sira i staviti po 1-2 komada slanine i paprike, posuti origanom. Drugu praznu polovinu testa ukoso raseći na 4-5 mesta. Četkicom i vodom ili umućenim jajetom, kojim će se štapići premazivati odozgo premazati ivice i preklopiti tetso po dužoj strani, pa malo pritisnuti prstima da se ne otvori. Štapiće stavljati u nepodmazan pleh. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)