SLANO PECIVO Punjeni štapići su veoma ukusni i odlični za sve prilike
Možete ih napraviti za doručak, pa da imate spremnu i večeru, a mogu biti lepo posluženje i za goste.
Sastojci
Testo:
1 kg brašna
500 ml mleka
50 g kvasca
2 kašičice soli
2 dl ulja
2 kašičice šećera
Fil:
150 g sira
150 g parizera
50 g slanine
2-3 sveže paprike
1 jaje
origano
Premazivanje i posipanje:
1 jaje
50 g susama
Priprema:
U zagrejano mleko sa šećerom dodati kvasac, ostaviti da nadođe. Brašno i so izmešati, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti glatko testo. Podeliti na 2 ili 3 lopte, pokriti krpom i ostaviti da naraste. Izmrviti sir, dodati jaje, sjediniti, pa dodati iseckan parizer, slaninu i paprike. Testo rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u oblik pravougaonika. Seći na pravougaonike dimenzija 15x8 cm. Na svaki uz dužu ivicu, ali ne do samog kraja, rasporediti po kašičicu sira i staviti po 1-2 komada slanine i paprike, posuti origanom. Drugu praznu polovinu testa ukoso raseći na 4-5 mesta. Četkicom i vodom ili umućenim jajetom, kojim će se štapići premazivati odozgo premazati ivice i preklopiti tetso po dužoj strani, pa malo pritisnuti prstima da se ne otvori. Štapiće stavljati u nepodmazan pleh. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)