SLANO PECIVO Punjeni štapići su veoma ukusni i odlični za sve prilike
Možete ih napraviti za doručak, pa da imate spremnu i večeru, a mogu biti lepo posluženje i za goste.
Sastojci
Testo:
1 kg brašna
500 ml mleka
50 g kvasca
2 kašičice soli
2 dl ulja
2 kašičice šećera
Fil:
150 g sira
150 g parizera
50 g slanine
2-3 sveže paprike
1 jaje
origano
Premazivanje i posipanje:
1 jaje
50 g susama
Priprema:
U zagrejano mleko sa šećerom dodati kvasac, ostaviti da nadođe. Brašno i so izmešati, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti glatko testo. Podeliti na 2 ili 3 lopte, pokriti krpom i ostaviti da naraste. Izmrviti sir, dodati jaje, sjediniti, pa dodati iseckan parizer, slaninu i paprike. Testo rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u oblik pravougaonika. Seći na pravougaonike dimenzija 15x8 cm. Na svaki uz dužu ivicu, ali ne do samog kraja, rasporediti po kašičicu sira i staviti po 1-2 komada slanine i paprike, posuti origanom. Drugu praznu polovinu testa ukoso raseći na 4-5 mesta. Četkicom i vodom ili umućenim jajetom, kojim će se štapići premazivati odozgo premazati ivice i preklopiti tetso po dužoj strani, pa malo pritisnuti prstima da se ne otvori. Štapiće stavljati u nepodmazan pleh. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)