DECA ĆE SE ODUŠEVITI Rol viršle koje su gotove očas posla, savršen doručak, a mogu se poneti i za užinu
Odličan recept za jedno od omiljenih peciva.
Sastojci:
500 g kora za pitu
6 viršli
senf
Fil:
3 jaja
1 čaša jogurta (180 ml)
1/2 čaše ulja
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Fil: Belanca umutiti u čvrst šam, dodati žumanca i mutiti da smesa postane penasta. Dodati jogurt, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Mikserom sjediniti. Viršle iseći na tri dela. Uzeti jednu koru, premazati sa dve kašike fila, preklopiti sa leve i desne strane do pola, premazati filom, preklopiti na pola, ponovo premazati filom, staviti parče viršle i uviti u rolnicu. Svako parče viršle, pre nego što se stavi na koru, odozgo premazati senfom. Rolnice ređati u pleh obložen pek papirom. Ostatkom fila premazati rolnice odozgo. Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)