Baba Ruža nam je otkrila recept za KROASANE koji uvek ispadnu jednaki, hrskavi i rumeni, rečju VRH VRHOVA
Mekani i vazdušasti kao iz pekare, pravi su izbor za sve obroke a možete da ih punite čime volite ili da ih ostavite prazne.
Baba-Ružini kroasani
Sastojci:
2,5 dl mleka
2 kašike šećera
1 svež kvasac
1 kg običnog brašna
2 jaja
2 kašičice soli
50 ml ulja
2,5 dl vode
250 g putera ili margarina sobne temperature
1 jaje
semenke za posipanje
Priprema:
Mleko sa 2 kašike šećera zagrejte dok ne bude mlako, pa mu dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri. Zamesiti testo od kvasca i sve ostale sastojke u činiji. Ostavite testo na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko sat ili dva. Mikserom izmiksajte smekšale puter ili margarin. Dignuto testo podelite na 6 jednakih loptica. Svaku lopticu umesiti, oblikovati i razvaljati u krug prečnika oko 20 cm. Slagati krugove testa jedan na drugi i svaki premazati puterom. Ne premažite poslednji komad testa. Sada razvaljajte što tanje u pravougaonik. Testo prvo isecite na trake visine 8-10 cm, pa ga isecite na trouglove, a trouglove uvijte u rolnice. Kiflice poređati na tepsije obložene papirom za pečenje. Ostavite kiflice na toplom mestu da narastu još 30 minuta. Zagrejte rernu na 200 stepeni, kiflice premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom ili semenkama. Pecite ih dok ne porumene, 20-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)