Baba Ruža nam je otkrila recept za KROASANE koji uvek ispadnu jednaki, hrskavi i rumeni, rečju VRH VRHOVA
Mekani i vazdušasti kao iz pekare, pravi su izbor za sve obroke a možete da ih punite čime volite ili da ih ostavite prazne.
Baba-Ružini kroasani
Sastojci:
2,5 dl mleka
2 kašike šećera
1 svež kvasac
1 kg običnog brašna
2 jaja
2 kašičice soli
50 ml ulja
2,5 dl vode
250 g putera ili margarina sobne temperature
1 jaje
semenke za posipanje
Priprema:
Mleko sa 2 kašike šećera zagrejte dok ne bude mlako, pa mu dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri. Zamesiti testo od kvasca i sve ostale sastojke u činiji. Ostavite testo na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko sat ili dva. Mikserom izmiksajte smekšale puter ili margarin. Dignuto testo podelite na 6 jednakih loptica. Svaku lopticu umesiti, oblikovati i razvaljati u krug prečnika oko 20 cm. Slagati krugove testa jedan na drugi i svaki premazati puterom. Ne premažite poslednji komad testa. Sada razvaljajte što tanje u pravougaonik. Testo prvo isecite na trake visine 8-10 cm, pa ga isecite na trouglove, a trouglove uvijte u rolnice. Kiflice poređati na tepsije obložene papirom za pečenje. Ostavite kiflice na toplom mestu da narastu još 30 minuta. Zagrejte rernu na 200 stepeni, kiflice premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom ili semenkama. Pecite ih dok ne porumene, 20-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)