Baba Ruža nam je otkrila recept za KROASANE koji uvek ispadnu jednaki, hrskavi i rumeni, rečju VRH VRHOVA

alo.rs

08:00

Bakina vanglica 0

Mekani i vazdušasti kao iz pekare, pravi su izbor za sve obroke a možete da ih punite čime volite ili da ih ostavite prazne.

Baba Ruža nam je otkrila recept za KROASANE koji uvek ispadnu jednaki, hrskavi i rumeni, rečju VRH VRHOVA
Shutterstock

 


Baba-Ružini kroasani

Sastojci:

2,5 dl mleka

2 kašike šećera

1 svež kvasac

1 kg običnog brašna

2 jaja

2 kašičice soli

50 ml ulja

2,5 dl vode

250 g putera ili margarina sobne temperature

1 jaje

semenke za posipanje

Priprema:

Mleko sa 2 kašike šećera zagrejte dok ne bude mlako, pa mu dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri. Zamesiti testo od kvasca i sve ostale sastojke u činiji. Ostavite testo na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko sat ili dva. Mikserom izmiksajte smekšale puter ili margarin. Dignuto testo podelite na 6 jednakih loptica. Svaku lopticu umesiti, oblikovati i razvaljati u krug prečnika oko 20 cm. Slagati krugove testa jedan na drugi i svaki premazati puterom. Ne premažite poslednji komad testa. Sada razvaljajte što tanje u pravougaonik. Testo prvo isecite na trake visine 8-10 cm, pa ga isecite na trouglove, a trouglove uvijte u rolnice. Kiflice poređati na tepsije obložene papirom za pečenje. Ostavite kiflice na toplom mestu da narastu još 30 minuta. Zagrejte rernu na 200 stepeni, kiflice premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom ili semenkama. Pecite ih dok ne porumene, 20-30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading