SPECIJALITET IZ ZLATIBORSKOG KRAJA Heljdopita je toliko ukusna da ćete je stalno spremati za doručak
Slojevita i ukusna.
Heljdopita
Sastojci:
Za palačinke:
3 jajeta
2 kašike ulja
150 g brašna od heljde
300 g belog brašna
500 ml vode
1 kašičica soli
Za fil:
300 g mladog sira
100 g mladog kajmaka
2 jajeta
pola kašičice soli
Priprema:
Testo za palačinke: jaja, so i ulje umutiti. Dodati polovinu vode i heljdino brašno, promešati, dodati belo brašno i preostalu vodu. Umutiti fino da nema grudvica. Na zagrejanom tiganju ispeći palačinke. Fil: mladi sir izgnječiti, dodati kajmak i promešati. Dodati so i umućena jaja. Tepsiju podmazati, pa staviti jednu palačinku i dve kašike fila. Tako uraditi sa preostalim palačinkama i filom. Poslednju palačinku premazati sa kašikom
fila. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)