SPECIJALITET IZ ZLATIBORSKOG KRAJA Heljdopita je toliko ukusna da ćete je stalno spremati za doručak
Slojevita i ukusna.
Heljdopita
Sastojci:
Za palačinke:
3 jajeta
2 kašike ulja
150 g brašna od heljde
300 g belog brašna
500 ml vode
1 kašičica soli
Za fil:
300 g mladog sira
100 g mladog kajmaka
2 jajeta
pola kašičice soli
Priprema:
Testo za palačinke: jaja, so i ulje umutiti. Dodati polovinu vode i heljdino brašno, promešati, dodati belo brašno i preostalu vodu. Umutiti fino da nema grudvica. Na zagrejanom tiganju ispeći palačinke. Fil: mladi sir izgnječiti, dodati kajmak i promešati. Dodati so i umućena jaja. Tepsiju podmazati, pa staviti jednu palačinku i dve kašike fila. Tako uraditi sa preostalim palačinkama i filom. Poslednju palačinku premazati sa kašikom
fila. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)