SPECIJALITET IZ ZLATIBORSKOG KRAJA Heljdopita je toliko ukusna da ćete je stalno spremati za doručak

Alo.rs

09:00

Bakina vanglica 0

Slojevita i ukusna.

SPECIJALITET IZ ZLATIBORSKOG KRAJA Heljdopita je toliko ukusna da ćete je stalno spremati za doručak
Shutterstock

Heljdopita

Sastojci:

Za palačinke:

3 jajeta

2 kašike ulja

150 g brašna od heljde

300 g belog brašna

500 ml vode

1 kašičica soli

Za fil:

300 g mladog sira

100 g mladog kajmaka

2 jajeta

pola kašičice soli

Priprema:

Testo za palačinke: jaja, so i ulje umutiti. Dodati polovinu vode i heljdino brašno, promešati, dodati belo brašno i preostalu vodu. Umutiti fino da nema grudvica. Na zagrejanom tiganju ispeći palačinke. Fil: mladi sir izgnječiti, dodati kajmak i promešati. Dodati so i umućena jaja. Tepsiju podmazati, pa staviti jednu palačinku i dve kašike fila. Tako uraditi sa preostalim palačinkama i filom. Poslednju palačinku premazati sa kašikom 
fila. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading