SAMO ZA PRAVE GURMANE Sočni goveđi biftek u sosu od maslinki

Ivana Vujnović

11:30

Bakina vanglica 0

Biftek, najsočniji i najmekši deo goveđeg mesa, dobiće potpuno nov ukus kad ga poslužite sa sosom od maslinki.

SAMO ZA PRAVE GURMANE Sočni goveđi biftek u sosu od maslinki
Shutterstock

 

Biftek u sosu od maslinki

Sastojci:

1 kg goveđeg bifteka

100 g crnih maslina

3 čena belog luka

1/2veze peršuna

3 paradajza

3 paprike

2 tikvice

60 g šampinjona

1/2 kašike balzamiko sirćeta

1 dl belog vina

maslinovo ulje

so i biber

Priprema:

Meso posolimo i pobiberimo sa jedne i druge strane. Zagrejani tiganj zalijemo maslinovim uljem i stavimo meso u tiganj. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu. Biftek zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko. Sitno naseckajte beli luk i peršun. Na ulje od pečenja dodajemo beli luk, peršun, belo vino i stklonimo. Isečemo paradajz na kockice. Tiganj vraćamo na vatru i dodajemo paradajz. Dodajemo masline, dinstamo 1-2 minute i vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tiganj. Na drugom tiganju ispržimo luk izrezan na rebra na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i šampinjone, zalijemo balsamik sirćetom i dodamo tikvice izrezane na štapiće. Oba tiganja tu i tamo zalivamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tečnost ispari serviramo povrće na tanjir, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo sosom od maslina.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading