SAMO ZA PRAVE GURMANE Sočni goveđi biftek u sosu od maslinki
Biftek, najsočniji i najmekši deo goveđeg mesa, dobiće potpuno nov ukus kad ga poslužite sa sosom od maslinki.
Biftek u sosu od maslinki
Sastojci:
1 kg goveđeg bifteka
100 g crnih maslina
3 čena belog luka
1/2veze peršuna
3 paradajza
3 paprike
2 tikvice
60 g šampinjona
1/2 kašike balzamiko sirćeta
1 dl belog vina
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Meso posolimo i pobiberimo sa jedne i druge strane. Zagrejani tiganj zalijemo maslinovim uljem i stavimo meso u tiganj. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu. Biftek zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko. Sitno naseckajte beli luk i peršun. Na ulje od pečenja dodajemo beli luk, peršun, belo vino i stklonimo. Isečemo paradajz na kockice. Tiganj vraćamo na vatru i dodajemo paradajz. Dodajemo masline, dinstamo 1-2 minute i vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tiganj. Na drugom tiganju ispržimo luk izrezan na rebra na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i šampinjone, zalijemo balsamik sirćetom i dodamo tikvice izrezane na štapiće. Oba tiganja tu i tamo zalivamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tečnost ispari serviramo povrće na tanjir, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo sosom od maslina.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)