SAMO ZA PRAVE GURMANE Sočni goveđi biftek u sosu od maslinki
Biftek, najsočniji i najmekši deo goveđeg mesa, dobiće potpuno nov ukus kad ga poslužite sa sosom od maslinki.
Biftek u sosu od maslinki
Sastojci:
1 kg goveđeg bifteka
100 g crnih maslina
3 čena belog luka
1/2veze peršuna
3 paradajza
3 paprike
2 tikvice
60 g šampinjona
1/2 kašike balzamiko sirćeta
1 dl belog vina
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Meso posolimo i pobiberimo sa jedne i druge strane. Zagrejani tiganj zalijemo maslinovim uljem i stavimo meso u tiganj. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu. Biftek zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko. Sitno naseckajte beli luk i peršun. Na ulje od pečenja dodajemo beli luk, peršun, belo vino i stklonimo. Isečemo paradajz na kockice. Tiganj vraćamo na vatru i dodajemo paradajz. Dodajemo masline, dinstamo 1-2 minute i vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tiganj. Na drugom tiganju ispržimo luk izrezan na rebra na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i šampinjone, zalijemo balsamik sirćetom i dodamo tikvice izrezane na štapiće. Oba tiganja tu i tamo zalivamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tečnost ispari serviramo povrće na tanjir, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo sosom od maslina.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆA PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA U pekaru više nećete ni ići, stalno ćete je praviti
Najbolje služite ide uz jogurt ili kiselo mleko
CRNOGORSKE PRIGANICE SUPER IDU UZ KAJMAK I PRŠUTU A zbog jednog sastojka nisu masne
Imamo originalni recept
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
OVAKO SOČNE KRMENADLE NIKADA NISTE JELI Tajna je u jednom sastojku, zbog njega se meso lepi za prste
Mekane, sočne, preukusne
POSNA PITA “NA BAŠTENSKI NAČIN” Sočna, hrskava i gotova bez muke – nestaje dok je vruća
Odlična je za ručak, večeru ili posluženje gostima.
Komentari (0)