GIBANICA SA TIKVICAMA Spolja hrskava korica, unutra sočni nadev čine ovu pitu savršenom
Jednostavno se priprema, a veoma je ukusna.
Sastojci:
500 g kora za pitu
4 jaja
2 tikvice
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
so, ulje
Priprema:
Tikvice narendajte, posolite po ukusu i ostavite 15 minuta da puste vodu, pa ocedite. Jaja umutite i posolite. Dodajte izrendane tikvice, jogurt i prašak za pecivo. U podmazan pleh stavljajte kore jednu na drugu. Svaku poprskajte sa malo ulja, a na svaku drugu namažite fil. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok pita porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)