GIBANICA SA TIKVICAMA Spolja hrskava korica, unutra sočni nadev čine ovu pitu savršenom
Jednostavno se priprema, a veoma je ukusna.
Sastojci:
500 g kora za pitu
4 jaja
2 tikvice
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
so, ulje
Priprema:
Tikvice narendajte, posolite po ukusu i ostavite 15 minuta da puste vodu, pa ocedite. Jaja umutite i posolite. Dodajte izrendane tikvice, jogurt i prašak za pecivo. U podmazan pleh stavljajte kore jednu na drugu. Svaku poprskajte sa malo ulja, a na svaku drugu namažite fil. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok pita porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)