GIBANICA SA TIKVICAMA Spolja hrskava korica, unutra sočni nadev čine ovu pitu savršenom
Jednostavno se priprema, a veoma je ukusna.

Sastojci:
500 g kora za pitu
4 jaja
2 tikvice
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
so, ulje
Priprema:
Tikvice narendajte, posolite po ukusu i ostavite 15 minuta da puste vodu, pa ocedite. Jaja umutite i posolite. Dodajte izrendane tikvice, jogurt i prašak za pecivo. U podmazan pleh stavljajte kore jednu na drugu. Svaku poprskajte sa malo ulja, a na svaku drugu namažite fil. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok pita porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)